Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

13 Окт 2014, 14:53

Баткото се разболя преди около седмица, сега остана само мъчителната кашлица. Успокоих се, заведох го на лекар и каза, че няма проблеми, понеже е от гърлото и му предписаха сироп за кашлица.

Миналата зима имахме подобен случай с него, накрая остана пак само кашлицата от гърлото, пи сироп, но не му помогна много, затова искам този път да използвам домашен сироп.
cough syrup.jpg
cough syrup.jpg (49.78 KiB) Прегледано 1561 пъти
Повече държа на домашния сироп за кашлица, тъй като и малката започна да кашля, за нея казаха същото!
Надявам се, че има някаква алтернатива на домашния сироп за кашлица, който не само да облекчава, но и да лекува, т.е. в случая да има отхрачващо действие :?
Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне да заменя сиропа за кашлица с домашен! :)

Re: Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

13 Окт 2014, 14:57

Защо ти е да вариш и бъркаш билки, когато може да купиш готов сироп, има много добри хомеопатични попадения! ;) аз лично ползвам Биокс Тими и съм доста доволна, след около месец бих го ползвала и при дъщеря ми ако се наложи ;)

25 Ное 2014, 13:16

Има подобни рецепти с бира и небет шекер, орехи с черупките и индрише. Някои казват, че са доволни, аз твърдя, че е най-добре да си каже мнението лекар ;)

26 Ное 2014, 18:06

зависи много за какво е сиропа и каква е кашлицата :roll: Аз за влажна кашлица предпочитам да пия просто чайове, за суха кашлица нещата са по-различни и домашен сироп за нея не знам :mrgreen:

28 Ное 2014, 10:51

Аз съм правила сироп с бира и небет шекер, иам доста рецепти и се получава, обаче да ви кажа не знам до колко действат... :roll:

26 Яну 2015, 14:32

Зависи много какъв е сиропа за кашлица, защо и как кашляме, защото често домашните билки не помагат много, много.

21 Мар 2015, 12:39

Правила съм си сироп за кашлица с орехи, бира, индрише и нибет шекер, точната рецепта не помня, но знам, че беше голямо варене, не съм усетила по-добър ефект, да не кажа никакъв. Може би на мен и на моето семейство не действа! Има все пак доволни от него.

21 Мар 2015, 12:58

rabotnata pchela написа:Правила съм си сироп за кашлица с орехи, бира, индрише и нибет шекер, точната рецепта не помня, но знам, че беше голямо варене, не съм усетила по-добър ефект, да не кажа никакъв. Може би на мен и на моето семейство не действа! Има все пак доволни от него.

Аз съм го правила този сироп, беше доста известна билкова рецепта и останах много доволна, особено, когато ни мъчи някаква остатъчна кашлица помага безотказно, докато много сиропи от магазина не могат да се справят с нея.

24 Мар 2015, 17:00

Понякога действат тези сиропи, но ако е сериозно положението според мен е глупаво да се ползват такива билки и отвари.

24 Мар 2015, 17:53

не си падам много по такива отвари, а то май няма и много възможности за домашен сироп...
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2