Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

Мнениеот M.Tasheva » 13 Окт 2014, 14:53

Баткото се разболя преди около седмица, сега остана само мъчителната кашлица. Успокоих се, заведох го на лекар и каза, че няма проблеми, понеже е от гърлото и му предписаха сироп за кашлица.

Миналата зима имахме подобен случай с него, накрая остана пак само кашлицата от гърлото, пи сироп, но не му помогна много, затова искам този път да използвам домашен сироп.
cough syrup.jpg
cough syrup.jpg (49.78 KiB) Прегледано 1560 пъти
Повече държа на домашния сироп за кашлица, тъй като и малката започна да кашля, за нея казаха същото!
Надявам се, че има някаква алтернатива на домашния сироп за кашлица, който не само да облекчава, но и да лекува, т.е. в случая да има отхрачващо действие :?
Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне да заменя сиропа за кашлица с домашен! :)
M.Tasheva

Re: Можем ли да заменим сиропа за кашлица с домашен?

Мнениеот penny » 13 Окт 2014, 14:57

Защо ти е да вариш и бъркаш билки, когато може да купиш готов сироп, има много добри хомеопатични попадения! ;) аз лично ползвам Биокс Тими и съм доста доволна, след около месец бих го ползвала и при дъщеря ми ако се наложи ;)
penny

Мнениеот silver933 » 25 Ное 2014, 13:16

Има подобни рецепти с бира и небет шекер, орехи с черупките и индрише. Някои казват, че са доволни, аз твърдя, че е най-добре да си каже мнението лекар ;)
Аватар
silver933

Мнениеот S_Milenska » 26 Ное 2014, 18:06

зависи много за какво е сиропа и каква е кашлицата :roll: Аз за влажна кашлица предпочитам да пия просто чайове, за суха кашлица нещата са по-различни и домашен сироп за нея не знам :mrgreen:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Kaya » 28 Ное 2014, 10:51

Аз съм правила сироп с бира и небет шекер, иам доста рецепти и се получава, обаче да ви кажа не знам до колко действат... :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 26 Яну 2015, 14:32

Зависи много какъв е сиропа за кашлица, защо и как кашляме, защото често домашните билки не помагат много, много.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Мар 2015, 12:39

Правила съм си сироп за кашлица с орехи, бира, индрише и нибет шекер, точната рецепта не помня, но знам, че беше голямо варене, не съм усетила по-добър ефект, да не кажа никакъв. Може би на мен и на моето семейство не действа! Има все пак доволни от него.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Мар 2015, 12:58

rabotnata pchela написа:Правила съм си сироп за кашлица с орехи, бира, индрише и нибет шекер, точната рецепта не помня, но знам, че беше голямо варене, не съм усетила по-добър ефект, да не кажа никакъв. Може би на мен и на моето семейство не действа! Има все пак доволни от него.

Аз съм го правила този сироп, беше доста известна билкова рецепта и останах много доволна, особено, когато ни мъчи някаква остатъчна кашлица помага безотказно, докато много сиропи от магазина не могат да се справят с нея.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Elica » 24 Мар 2015, 17:00

Понякога действат тези сиропи, но ако е сериозно положението според мен е глупаво да се ползват такива билки и отвари.
Аватар
Elica

Мнениеот Lollipop » 24 Мар 2015, 17:53

не си падам много по такива отвари, а то май няма и много възможности за домашен сироп...
Аватар
Lollipop

Следваща

Назад към Домашен лекар