Чесън като лек против кашлица – действа ли?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Чесън като лек против кашлица – действа ли?

Мнениеот Коцева » 15 Окт 2014, 10:42

Снощи свекърва ми се обади и й казах, че дъщеря ми отново кашля. :!: Препоръча ми да направя лек от чесън против кашлица.
Малко съм скептична, но каза, че помагало и на горните, и на долните дихателни пътища! :roll: Всъщност рецептата е доста лесна и няма причина да не я приготвя, но не зная дали наистина ще подейства, а и моята дъщеря е доста капризна в това отношение :(

Като начало мисля да счукам 20 скилидки чесън и да ги залея с 250 мл. вряла вода, стои 24 часа и се пие по 1 лъжица преди хранене. Потърсих и изглежда чесновата вода по подобен начин
garlic.jpg
garlic.jpg (22.85 KiB) Прегледано 1697 пъти
цвета на водата не се променя, надявам се и вкуса й да не е твърде натрапчив, за да се преборя с дъщерята! :)

Преди това се надявам да получа повече отзиви, за да разбера дали действа и колко време е необходимо да се прилага чесъна или по-скоро водата от него против кашлица :!:
Коцева

Re: Чесън като лек против кашлица – действа ли?

Мнениеот donni » 15 Окт 2014, 10:46

Само добри отзиви съм чела за този лек, но се сетих, че е възможно да сваля кръвното, ако дъщеря ти е с ниско кръвно може и да не й се отрази добре. Опитайте по-добре през уикенда, когато няма някакви занимания и ще е по-дълго вкъщи!
donni

Мнениеот dejavu » 17 Окт 2014, 13:48

Не разбирам защо по-точно трябва да се използва този лек, при положение, че има толкова други, то за това трябва отпуск да си вземеш, та да се лекуваш, иначе ще разболееш с аромата другите около себе си :D :D
dejavu

Мнениеот Golfie » 18 Окт 2014, 07:55

Много вероятно е да не ти подейства по друг начин, освен да смърдиш жестоко. Чесънът помага за стимулиране на организма обаче, заради полезните вещества вътре.
Golfie

Мнениеот LEILA » 20 Окт 2014, 11:53

И аз си мисля, че по-скоро спиртна настойка би била по-полезна, но тогава не искам да си представя, нито вкуса, нито аромата, вярно, че чесънът има противовъзпалителни свойства, но не зная дали биха могли да се извлекат само с гореща вода :?
LEILA

Мнениеот Snejna » 26 Ное 2014, 12:18

Много се притеснихте за тази миризма. :) Имам приятелка, която когато се разболее изяжда по една скилитка чесън, ами не е приятно, но е ефикасно. Здравето е по-важно от дъха в един момент, има пък хора, които по принцип имат лош дъх, сега, че няма да миришеш на рози 3 дена, докато оздравееш все си мисля, че може да се преживее. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот Krum » 05 Дек 2014, 16:11

Действа много, чесънът е супер полезен за такива простудни заболявания! Яжте го, пийте го и както намерите за добре го консумирайте, действа! :)
Аватар
Krum

Мнениеот Rali_hr » 07 Яну 2015, 11:22

dejavu написа:Не разбирам защо по-точно трябва да се използва този лек, при положение, че има толкова други, то за това трябва отпуск да си вземеш, та да се лекуваш, иначе ще разболееш с аромата другите около себе си :D :D

Е чак пък, аромата не е толкова убийствен, не бъдете толкова префърцунени!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Malina » 07 Яну 2015, 17:42

Много добър лек е чесъна аз много го обичам и си го хапвам честичко! :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Slavena » 14 Яну 2015, 17:07

Malina написа:Много добър лек е чесъна аз много го обичам и си го хапвам честичко! :)

Аз също го обичам а и сгрява няма как да не помага при кашлица.
Slavena

Следваща

Назад към Домашен лекар