06 Яну 2015, 12:46
23 Фев 2015, 20:47
23 Фев 2015, 21:05
Elica написа:а как точно се прави изобщо хляб с лимец, а не само от лимец?
24 Мар 2015, 10:46
24 Мар 2015, 12:43
А как е на вкус? Ако му се сложат повече семена дали ще стане добре или обратното?Pipilota написа:Може да се направи и само от лимец хляб, но става малко по-слегнал, а не бухнал, добре де, определено не бухва много, да не кажа хич.Рецептата ми е много лесна: 3ч. брашно от лимец, 1.5ч. вода, половин кубче мая, щипка сол и захар.
) И накрая можеш да поръсиш със семки и дори да си наръсиш още някви неща вътре - разни семки.
24 Мар 2015, 13:10
24 Мар 2015, 14:33
21 Юли 2015, 22:40
22 Юли 2015, 09:27
fliorza@mail.bg написа:Правя си от време на време хляб от лимец! Това брашно е пълнозърнесто и хляба не става пухкав като от бяло брашно, но е много здравословен и засища! По добре е да се прави с квас! На става и с мая. Замесва се като обикновенния хляб, втасва и се пече, но не се надига много.
22 Юли 2015, 11:40
miron написа:fliorza@mail.bg написа:Правя си от време на време хляб от лимец! Това брашно е пълнозърнесто и хляба не става пухкав като от бяло брашно, но е много здравословен и засища! По добре е да се прави с квас! На става и с мая. Замесва се като обикновенния хляб, втасва и се пече, но не се надига много.
Обясни моля ти се как точно се прави, отделно освен с лимец какво друго брашно се слага?