Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

21 Дек 2015, 15:27

С лимон и оцет пак може да бъде активирана, но ако е хляба със сода и аз го предпочитам с кисело мляко, защото става по-хубав и по=пухкав. :) Но само от лимец не знам до колко това би имало ефект.

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

22 Дек 2015, 11:59

Kaya написа:С лимон и оцет пак може да бъде активирана, но ако е хляба със сода и аз го предпочитам с кисело мляко, защото става по-хубав и по=пухкав. :) Но само от лимец не знам до колко това би имало ефект.

предполагам само, че дозата би могла да се различава по нещо, иначе всичко си е същото... но щом ще е само с лимец е добре да бъде с квас, а не с мая или сода :idea:

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

12 Яну 2016, 14:27

Лимеца е много полезен, за си правя такива питки, само с лимец, но са с кисело мляко, стават вкусни :)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

12 Яну 2016, 17:08

Mon_ton написа:Лимеца е много полезен, за си правя такива питки, само с лимец, но са с кисело мляко, стават вкусни :)

ОПределено с квас е по-добър вариант, ама не мисля, че ще е голям проблем, ако се използва и мая ;)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

06 Мар 2016, 12:01

Сега се чудя за варианти за здравословен хляб, дали наистина има как да се случи и да се направи?? :/ Помагайте! :)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

07 Мар 2016, 10:08

Става хубав, не бухва толкова като другите хлябове от стандартно брашно, въпреки че ползвах мая. Но беше много вкусен. Сложих освен маята сол, захар и олио и си го замесих на ръка.

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

16 Авг 2016, 10:16

Като съм опитвал хляб от лимец е много ронлив, като е домашен пак ли е такъв? Примерно хлябът на Вита, пълнозърнестия ми харесва като текстура, но тоя от лимец много сух и много ронлив. Такъв ли е?

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

16 Авг 2016, 11:31

Локумът написа:Като съм опитвал хляб от лимец е много ронлив, като е домашен пак ли е такъв? Примерно хлябът на Вита, пълнозърнестия ми харесва като текстура, но тоя от лимец много сух и много ронлив. Такъв ли е?
Взимала съм от пекарна и е точно такъв вид, какъвто го описваш, на мен лично не ми хареса и аз също бих предпочела да е по-спластен. :)

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

29 Апр 2017, 10:41

Става, но и на мен не михаресва, предпочитам да добавя и друго брашно. Само с лимец ми е много ронлив, но пък е с най-ниско % съдържание на глутен, което го прави супер предпочитан за хората, които искат да намалят глутена.

Re: Възможно ли е да се направи хляб изцяло от лимец и как е на вкус?

22 Май 2017, 14:13

Така е лимеца е страхотна култура, а и отгоре на всичкото и ниското съдържание на глутен е за предпочитане от много хора, които искат да ограничат консумацията на глутен.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6