От дълго време се каня да правя чийзкейк с маскарпоне, съответно нямам явно достатъчна мотивация, затова си търся и причини да го отложа!
Един ден ми се доиска да взема купешко маскарпоне, но като видях колко много консерванти има, бързо се отказах! Реших да си направя маскарпоне вкъщи, бях гледала отдавна едно кулинарно шоу, където приготвяха и в ръцете на водещия всичко изглеждаше лесно
Да си призная не съм от факирите в кухнята и не зная дали би ми се получило, затова търся съвети при приготвянето на маскарпоне за прословутия ми чийзкейк надявам се искрено да получа това като краен резултат, за целта все още не съм убедена каква сметана трябва да купя - течна готварска, а не сладкарска, нали, с около 35% масленост, без растителни мазнини, нали?