Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
04 Ное 2016, 17:22
Хубаво би било да пестим, да плаащме малки сметки, но как хем да се къпем ежедневно, хем да пестим вода?

за съжаление има места по света, където водата не стига, това е факт, но може би е крайно време да се помисли по-радикално за използвнаето на водата за пускането на тоалетната и т.н. това може да не се случва с питйена вода.
07 Ное 2016, 11:37
Когато спрат водата разбирам колко сме разглезени и колко хабим. Тогава с малко гледаме по най-практичния и бързия начин да се оправим. Но като я пуснат, все едно нищо не е било.
08 Ное 2016, 16:09
Когато я няма водата някои правят големи драми, аз не съм от тях, ще дойде. Използвам някоя друга кофа за тоалетната, а чиниите могат да почакат.
09 Ное 2016, 17:10
Признавам си , че съм много, много безотговорна в това отношение, за добро или за лошо! не си представяам как мия чинии и на всяка вилица спирам водата, на всяка чиния също, как постоянно мисля дали не мога да си ползвам водата втори път... Баба ми да речем събираше водата с която пере, за да я пуска в тоалетната, водата от чиниите, водата от миенето на ръцете..
10 Ное 2016, 10:34
Вкъщи е достатъчно да спираме чешмата докато си мием зъбите, например. По-скоро трябва да се оправят старите и прогнили тръби на канализацията, защото от там много повече изтича и се хаби вода.
11 Ное 2016, 15:05
bojo_kolev написа:Вкъщи е достатъчно да спираме чешмата докато си мием зъбите, например. По-скоро трябва да се оправят старите и прогнили тръби на канализацията, защото от там много повече изтича и се хаби вода.
Много си прав, колко голям разход има на вода, до нас редовно цялата улица се наводнява от някаква спукана тръба или нещо подобно, изливат се много литри вода напразно.
15 Ное 2016, 17:01
Определено има какво да се оправя. По градовете всяка седмица все някъде копаят заради такива аварии. Увеличиха цената на водата и тези пари да ги използват за подмяна на тръбите, а не да кърпят нещо, което утре пак ще избие и протече.
18 Ное 2016, 15:01
Harmony написа:Определено има какво да се оправя. По градовете всяка седмица все някъде копаят заради такива аварии. Увеличиха цената на водата и тези пари да ги използват за подмяна на тръбите, а не да кърпят нещо, което утре пак ще избие и протече.
Като ремонтираме толкова, колкото да мине номера - така.

Вместо да се вложат пари и да се поправи качествено, те закърпват евтино, после ни карат да плащаме разликите и са по-доволни.
18 Ное 2016, 15:51
Баба Ванга май беше казала, че водата след време ще стане по-скъпа от злато. Не ми се мисли какво ще бъда, ако дойде този момент.
07 Дек 2018, 16:44
Опитваме се да пестим. Примерно, като си мием зъбите, спираме водата. докато си сапунисваме ръцете също. Или като четкаме зъбите с четката. Не е нужно нон стоп да си тече водата. Като се къпя я спирам, докато си правя маска или нещо от сорта. Те са дребни неща, но така се пести...