Предложение за различни маринати – за риба, месо и зеленчуци?!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Предложение за различни маринати – за риба, месо и зеленчуци?!

Мнениеот BeenieGal » 23 Окт 2014, 16:52

Много се надявам тука да ме отразят колкото се може повече хора :!:

Много искам да сготвя някакво месце със зеленчуци, но нещо да е обединило вкуса, например марината. :roll:
Разглеждах снимки и ми попаднаха едни невероятно мариновани ребърца
images.jpg
images.jpg (11.32 KiB) Прегледано 1876 пъти
не зная как ще успея да ги приготвя, тези които имам вкъщи затова търся някакви съвети за приготвяне на марината! :idea: :idea:

От друга страна ми се иска да разнообразявам рибата, когато я приготвям затова смятам, че ще успея отново с марината, :idea: :idea: като си постои около 14-15 часа мисля, че добре би поела и за вечеря ще е трепач! :D
Приемам всякакви рецепти за марината без никакви ограничения в подправки и съставки, но ако може да стават и за месо, и за риба, и евентуално за зеленчуци :?
Аватар
BeenieGal

Re: Предложение за различни маринати – за риба, месо и зеленчуци?!

Мнениеот niya_mazova » 23 Окт 2014, 16:56

Правих преди време сьомга в невероятна марината от лимонов сок, мед, розмарин (съвсем малко), чесън ииии май това беше, като я оставиш хубаво да си поеме, след това няма такова хапване - честно! За месото не мога да ти помогна, но с удоволствие ще се радвам да чуя рецепта за марината за зеленчуци :!: :!:
niya_mazova

Мнениеот lini_leni » 24 Окт 2014, 11:58

Приятеля ми прави чудесна марината, не смятам, че би допаднала на всеки, но съм длъжна да я споделя, тъй като е интересна - обелва два узрели домата или пък взима малко от консерва, добавя към него няколко парчета ананас, чили, олио, оцет, чесън ии там както си харесвате черен пипер и сол, смила го в блендера, след което маринова, става прекрасно :)
lini_leni

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Дек 2014, 15:47

lini_leni написа:Приятеля ми прави чудесна марината, не смятам, че би допаднала на всеки, но съм длъжна да я споделя, тъй като е интересна - обелва два узрели домата или пък взима малко от консерва, добавя към него няколко парчета ананас, чили, олио, оцет, чесън ии там както си харесвате черен пипер и сол, смила го в блендера, след което маринова, става прекрасно :)

О, това звучи супер направо! :) Ананасът суров или от консерва? :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Snejna » 11 Дек 2014, 15:06

Много харесвам да мариновам с чесън, зехтин и пипер :)
Аватар
Snejna

Мнениеот S_Milenska » 11 Дек 2014, 17:53

Горчицата и доматения сос вършат супер работа за добра марината :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Burborino » 12 Дек 2014, 11:00

Аз много обичам да правя месо с някаква сладникава марината. Примерно да сложа мед, сок от ананас, балсамов крем, кафява захар.
Много обичам и с чесън/или лук и зехтин.
От арабските магазини си купувам една смес от подправки за дюнер и понякога слагам и от нея в маринатата.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Lollipop » 12 Дек 2014, 11:19

Burborino написа:Аз много обичам да правя месо с някаква сладникава марината. Примерно да сложа мед, сок от ананас, балсамов крем, кафява захар.
Много обичам и с чесън/или лук и зехтин.
От арабските магазини си купувам една смес от подправки за дюнер и понякога слагам и от нея в маринатата.

Хич не ги обичам тези маринати с мед, аз като цяло май месото го предпочитам чисто. Но соев сос много добре му подхожда и лук! :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Назад към Рецепти и полезни съвети