Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
Правила на форума
Добави отговор

Re: Веганското сирене може ли да бъде приготвено и вкъщи и какво съдържа?

09 Ное 2015, 16:29

Не е ли почти нвъзможно да се направи домашно, айде от магазина разбирам. Домашно май само ядково мляко е успешно като вариант.

09 Дек 2015, 13:37

Burborino написа:
Pipilota написа:Много искам да опитам такова сирене или тофу, но дори не знам от къде да си купя :(

В по-големите магазини и в био магазините има тофу. Аз само такова съм яла. Ядково не съм опитвала, но ми е любопитно. Иначе много обичам тофу. Особено с разни подправчици.

НЕ съм голям фен аз, не е особено вкусно това тофу, направо ме побърква. :) Има и по-вкусни неща, ама пусто по-полезно е.

10 Дек 2015, 17:57

mix_twix написа:
Burborino написа:
Pipilota написа:Много искам да опитам такова сирене или тофу, но дори не знам от къде да си купя :(

В по-големите магазини и в био магазините има тофу. Аз само такова съм яла. Ядково не съм опитвала, но ми е любопитно. Иначе много обичам тофу. Особено с разни подправчици.

НЕ съм голям фен аз, не е особено вкусно това тофу, направо ме побърква. :) Има и по-вкусни неща, ама пусто по-полезно е.

Пак зависи много от това как се овкуси, може да е и наистина добро с морски дарове, но пак зависи откъде си го купуваш!

11 Дек 2015, 10:46

donni написа:
mix_twix написа:НЕ съм голям фен аз, не е особено вкусно това тофу, направо ме побърква. :) Има и по-вкусни неща, ама пусто по-полезно е.

Пак зависи много от това как се овкуси, може да е и наистина добро с морски дарове, но пак зависи откъде си го купуваш!

Всъщност никак не е трудно и скъпо да бъде приготвено у дома, проверих няколко рецепти вчера, след което минах през магазините и установих, че цената му е доста далеч от нормалната, предвид, че повечето соя е ГМО, то би трябвало това допълнително да намалява, а не да повишава цената на тофуто, а тези с надпис Био са още по... шокиращи :-|

23 Дек 2015, 10:51

Ами не се научихте, че био не означава, че е екологично чисто.. :)

23 Дек 2015, 12:18

Lollipop написа:Ами не се научихте, че био не означава, че е екологично чисто.. :)

Как ще да не означава, очно това е, независимо, че навсякъде се лепва този етикет без реално да са проверени източниците, но то точно биопродуктите са екологично чисти....

19 Яну 2016, 17:13

Грохот написа:
Lollipop написа:Ами не се научихте, че био не означава, че е екологично чисто.. :)

Как ще да не означава, очно това е, независимо, че навсякъде се лепва този етикет без реално да са проверени източниците, но то точно биопродуктите са екологично чисти....

Не знам вече кое е био, кое е еко и до колко са такива. За съжаление можем само да гадаем! :( А и мисля, че факта, че на етикета им пише био ги оскъпява ненужно много.

22 Яну 2016, 13:57

Kaya написа:
Грохот написа:

Не знам вече кое е био, кое е еко и до колко са такива. За съжаление можем само да гадаем! :( А и мисля, че факта, че на етикета им пише био ги оскъпява ненужно много.

Разбира се, но особено, когато става въпрос за продукти от соя, предпочитам да са био, тъй като знаем колко голям процент от нея е ГМО
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3