Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

04 Яну 2016, 18:51

Мъжете имат изключително голяма роля при гледането на детето и следродилната депресия! :idea:

28 Апр 2016, 16:05

Моите бяха предимно физически неразположения, не съм имала проблеми с психиката. Но една приятелка изкара тежка следродилна депресия и нещата бяха много зле. Постоянно плачеше, мислеше, че не може да се грижи за детето, занемари се. Не го пожелавам на никого.

01 Юни 2016, 14:32

balsam написа:Моите бяха предимно физически неразположения, не съм имала проблеми с психиката. Но една приятелка изкара тежка следродилна депресия и нещата бяха много зле. Постоянно плачеше, мислеше, че не може да се грижи за детето, занемари се. Не го пожелавам на никого.

Мъжете имат голяма роля след раждането, за да подкрепят жените си. :( А и не е само това, много зависи и детето какво е, ако е неспокойно става тежко :(

01 Юни 2016, 15:23

В този период жената е като бомба от хормони и не знаеш накъде ще избие. Подкрепата е важна, но дори когато е налице, организмът може да те предаде и да изпаднеш в следродилна депресия.

22 Мар 2019, 11:47

Аз, вероятно като повечето майки, се чувствах нереално след раждането. Може би няколко седмици. Забравях да ям, мислите ми бяха все в бебето. Абе, като обсебена! :mrgreen: Радвам се, че се върнах в реалността и към предишното си АЗ. Приличах на ходещо зомби тогава :lol:

22 Мар 2019, 13:28

По тази тема можем да си говорим до утре. Много е важно тези състояния да се преодололят и с помощта на специалист. Мъжете много не ги разбира тези следродилни депресии. А положението при някои жени наистина може да стане тежко. Но аз мисля, че с много разговори и разбиране по време на бременността и след раждането, по-лесно се излиза от това състояние.

28 Май 2019, 10:43

Имах, особено след раждането. Мисля, че почти всяка жена е минавала през подобен период. Някои минават леко, други - тежко. Аз се чувствах сама, забравена, ядосвах се на останалите, че имат време и за себе си, и за културен живот. Не беше леко, добре че мина бързо.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2