Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

Мнениеот julianne » 27 Окт 2014, 17:28

Привет, дами! Пиша ви, тъй като предполагам, че голям част от вас са майки и да минали през този период, та търся и вашето мнение! :!:

Четох статия, която доста ме наплаши - разбрах, че голяма част от майките във Великобритания страдат от различни психични неразположения или по време, или след бременност! :idea:
Сега от време на време изпадам в състояния, които не зная какво ще правя и малко се притеснявам това да не прерасне в друго психично неразположение, било то депресия или тревожност, която не мога да овладея. :?

Иска ми се да се радвам на детето си, а не да го гледам като извънземно :( :(
Postpartum-depression.jpg
Postpartum-depression.jpg (34.93 KiB) Прегледано 2143 пъти
Най-много ме притеснява това, че бих повлияла и на детето ми с държанието си, убедена съм :(
Основно въпроса ми е, според вас, колко чести са психичните неразположения на майките тук, в България, страдали ли сте от такова и как се справихте с него? :roll:
julianne

Re: Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

Мнениеот LaCoquine » 27 Окт 2014, 17:32

В последните месеци и след като родих имах много сериозни притеснения за това как бих могла да се справям, но смятам, че това беше в рамките на нормалното, а не депресивно състояние, тъй като точно това ме амбицира да започна да чета и не да се психирам при коментари на майки как се е задавило бебето им, а за да съм информирана какво да направя ако се случи.
Препоръчвам ти да говориш повече с таткото и с близките си, да се разтоварваш от това напрежение! :)
LaCoquine

Мнениеот MollyDolly » 06 Ное 2014, 17:45

За щастие прескочих и двата пъти депресията след раждането, първия път бях доста шаштисана и нямах време да се отчайвам, по-скоро се мобилизирах, а втория имах и друго дете, също нямах време и право на каквито и да било слабости!
MollyDolly

Мнениеот Lollipop » 16 Ное 2014, 17:57

При мен със сигурност имаше някаква следродилна депресия,която мога да кажа,че беше просто в моя полза ;) Не бях се вманиачила по детето ми,а го гледах както трябва по задължение, не го прегръщах нон стоп, не го приспивах с песнички и подхвърляния, както правеха мои приятелки до годината и се оплакваха,че то така искало :) Сега ако имам друго дете сигурно ще съм точно в обратното положение.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 24 Ное 2014, 17:41

Имах притеснения разбира се, как ще се справя, но като цяло всичко си беше наред ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Anka » 25 Ное 2014, 13:48

Понеже имам малък брат, знам майка ми как беше през последната си бременност. Наистина мога да кажа, че имаше разни проблеми, беше забравила просто за мен и че съществувам сякаш, беше отдадена от началото на бебето, още когато забременя. С времето обаче нещата се оправиха, предполагам, че беше така, защото беше много желано дете :)
Аватар
Anka

Мнениеот Kremiliya » 12 Дек 2014, 16:31

Не особено, не се притеснявайте, ако тръгвате с нагласата, че ще откачите няма добре да свършат нещата ;)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Дек 2014, 17:22

Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Anka » 08 Сеп 2015, 13:59

rabotnata pchela написа:Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:

МОже и да те е хванала, но да не си се усетила, за теб имам съмнения, че не те слуша много главата, Пчеличке! :)) :P Жалко, че няма прегръщащо човече, точно такова ти изпращам :)
Аватар
Anka

Мнениеот Fancy » 30 Дек 2015, 13:05

Anka написа:
rabotnata pchela написа:Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:

МОже и да те е хванала, но да не си се усетила, за теб имам съмнения, че не те слуша много главата, Пчеличке! :)) :P Жалко, че няма прегръщащо човече, точно такова ти изпращам :)

:grouphug:
Смятам, че всяка жена има, това колко са сериозни можеда зависи от много фактори, но най-малко сигурността, която изпитва при срещата си с това малко същество, няма как да я прави сигурна в себе си и инстинктите си.
Fancy

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство