Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

21 Дек 2014, 14:38

Може да потърсиш пандишпан по старата рецепта за реване :)

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

14 Яну 2015, 16:18

Мисля, че за пандишпана е много важно да бъде много въздушна сместта, да не се смачкват яйцата, а да останат пухкави.

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

03 Фев 2017, 17:26

Все нещо не го догаждам и накрая се отказах :sad: . Ям само наготово, ако някой друг ми направи, визирам майка или свекърва :smile: .

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

04 Фев 2017, 08:39

balsam написа:Все нещо не го догаждам и накрая се отказах :sad: . Ям само наготово, ако някой друг ми направи, визирам майка или свекърва :smile: .

Не мисля, че е трудно, следваш рецептата и печеш внимателно, за да не прегори и имаш накрая вкусен пандишпан.

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

04 Фев 2017, 09:03

Знам, че в един пандишпанов блат има поне 6 яйца, а ако се използва за торта, не стват ли опасни количествата направо?!

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

06 Фев 2017, 14:19

Опасни за какво, за талията или за здравето? Има и други съставки и то се разпределя. На 100 грама ще се падне малко яйце.

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

06 Фев 2017, 14:38

kauda написа:Знам, че в един пандишпанов блат има поне 6 яйца, а ако се използва за торта, не стват ли опасни количествата направо?!


В моите торти често има и по 10 яйца, но пък излизат 16 порции, така че на порция има по-малко от едно яйце.
Освен това отдавна се отхвърли теорията за опасността от яйцата. Напротив, те са един от най-здравословните хранителни продукти.
Истината е, че качествена торта става с достатъчно на брой качествени яйца. Другото са заместители :)

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

06 Фев 2017, 15:22

Моята рецепта за пандишпан е с 6 яйца, и ми излиза 1 блат около 2 см, на 30 см. тавичка. За по-голяма торта си е много това, но е адски вкуснооо..

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

07 Фев 2017, 13:13

Аз ли се бъркам или начинът, по който се прави пандишпанът и обикновения кекс, е един и същ? Нали с яйца, брашно, захар и прясно мляко?

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

07 Фев 2017, 13:22

penny написа:Аз ли се бъркам или начинът, по който се прави пандишпанът и обикновения кекс, е един и същ? Нали с яйца, брашно, захар и прясно мляко?

то така мног неща се правят да ти кажа като неспециалист. :) По принцип съм забелязал, че в голяма част сладкишите се правят по един и същи начин, ... хоп даже сега си написала и рецепта за палачинки... :jumpeveryone:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4