Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот dessiblond » 29 Окт 2014, 13:52

Няколко пъти се опитах да направя пандишпанова торта и толкова пъти не ми се получи, стана си един обикновен сплескан блат, не, че не се изяде, ама не е там работата искам си тайната за пандишпана!

Много ми се иска да открия какво не правя както трябва или пък, дали не бъркам в пропорциите :? Идеала ми за пандишпанов сладкиш е това
20391_l.jpg
20391_l.jpg (28.83 KiB) Прегледано 2082 пъти
и нямам търпение, макар без ягоди да го приготвя :!: :!:

Моля ви се, кажете какви са тайните на хубавия пандишпан или каква е рецептата, по която го приготвяте, за да се получи така, както трябва - пухкав и лек :!: Сетих се, че вероятно има и някои неща, които трябва да знам при печенето и затова допълнително се сплесква :?
Разчитам на помощта ви!
dessiblond

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот M.Tasheva » 29 Окт 2014, 14:04

Скоро видях статия, но беше толкова подробно описана, че така и не разбрах какво точно, тъй като дори яйцата бяха в грамове, иначе и аз нямам реална представа за хубавия пандишпан, получавал ми се е, но май не е точно както трябва :|
M.Tasheva

Re: Тайната на пандишпана – все още не съм я открила, можете ли да ми помогнете?

Мнениеот Snejna » 27 Ное 2014, 17:41

Страхотна рецепта имам у нас за пандишпанов блат :) МНого яйца обаче отиват, помня, че поне 5 яйца имаше в блата ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот Harmony » 28 Ное 2014, 13:05

Ами на пандишпана това му е основната съставка - яйцата със захарта и брашното, няма как, предполагам, че в смесването може да имаш проблеми ако ти спада тестото или ако добавяш повечко брашно може да се получи спадане, не само при печенето, ами и още при разбъркването :idea:
Аватар
Harmony

Мнениеот Krum » 11 Дек 2014, 15:42

Трябва да има малко брашно в този блат, иначе ще се превърне в кекс :)
Аватар
Krum

Мнениеот nadqta » 19 Дек 2014, 12:37

Тайната освен в разбиването и смесването на съставките е и в печенето, въобще не трябва да се отваря вратичката на фурната, докато не изстине почти, след като се поохлади се обръща на скара и да изстива :idea: :)
nadqta

Мнениеот S_Milenska » 19 Дек 2014, 14:27

nadqta написа:Тайната освен в разбиването и смесването на съставките е и в печенето, въобще не трябва да се отваря вратичката на фурната, докато не изстине почти, след като се поохлади се обръща на скара и да изстива :idea: :)

А ако ще правиш пандишпанова торта? :))) спираш печката, чакаш да истине ипускаш на ново ... ми ако са 5 блата ;)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 19 Дек 2014, 14:51

Много обичам пандишпанови торти, той изобщо пандишпана и за рула е много вкусен :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 19 Дек 2014, 15:17

S_Milenska написа:
nadqta написа:Тайната освен в разбиването и смесването на съставките е и в печенето, въобще не трябва да се отваря вратичката на фурната, докато не изстине почти, след като се поохлади се обръща на скара и да изстива :idea: :)

А ако ще правиш пандишпанова торта? :))) спираш печката, чакаш да истине ипускаш на ново ... ми ако са 5 блата ;)

Aз винаги ги вадя от печката и ги оставям да изстиват, никога и нищо не оставям в печката и пак стават пухкави. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Дек 2014, 17:54

мисля, че пандишпана често се бърка с кекса, тестото е различно и от там идва проблема :)
Аватар
Ваня Стойчева

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети