07 Фев 2017, 13:31
penny написа:Аз ли се бъркам или начинът, по който се прави пандишпанът и обикновения кекс, е един и същ? Нали с яйца, брашно, захар и прясно мляко?
07 Фев 2017, 15:10
07 Фев 2017, 15:20
kauda написа:Вижте каква красота намерих, пак си се води пандишпан, уникално изглежда, само че има мляко, може би си има някакви си разновидности пандишпана.. не знам, но погледнете за какво става въпрос... http://frances.menu/super-sponge-cake-recipe/ рецептата е на английски, надявам се не създава трудности> :)
07 Фев 2017, 15:34
Yunona написа:kauda написа:Вижте каква красота намерих, пак си се води пандишпан, уникално изглежда, само че има мляко, може би си има някакви си разновидности пандишпана.. не знам, но погледнете за какво става въпрос... http://frances.menu/super-sponge-cake-recipe/ рецептата е на английски, надявам се не създава трудности> :)
Да, и това е пандишпан, много интересно изглежда! Може би, за да се задържи тази височина на сладкиша, трябва да е по-тежко тестото... Аз лично не си падам по този род бухнали десерти, не понасям популярното реване (което си е сиропиран пандишпан, брр...) и когато правя пандишпан, той винаги е на тънки платки за торта.
07 Фев 2017, 16:32
kauda написа:Когато правиш торта, нали пак я сиропираш? :) Аз обожавам точно сиропирани десерти. :)
07 Фев 2017, 16:33
07 Фев 2017, 16:47
Monika_Spasova написа:Зарибихте ме с тази тема и аз да пробвам да направя торта, може би нещо семпло за 14 февруари! :) Какви рецепти ползвате, искам нещо убийствено шоколадово?
07 Фев 2017, 16:57
Yunona написа:Monika_Spasova написа:Зарибихте ме с тази тема и аз да пробвам да направя торта, може би нещо семпло за 14 февруари! :) Какви рецепти ползвате, искам нещо убийствено шоколадово?
В съседната тема обещах една торта "Страчатела", която смятам да напиша довечера. Много е шоколадова, но за още по-убийствен шоколадов вкус, ще напиша още един вид крем.
Аз пък за 14-ти планирам най-обикновено, оригинално тирамису. Много торти съм правила в живота си, много различни видове сладкиши и десерти, но тирамису - никога. Дойде му моментът, ще ходя да си търся марсала :)
07 Фев 2017, 16:58
Yunona написа:Monika_Spasova написа:Зарибихте ме с тази тема и аз да пробвам да направя торта, може би нещо семпло за 14 февруари! :) Какви рецепти ползвате, искам нещо убийствено шоколадово?
В съседната тема обещах една торта "Страчатела", която смятам да напиша довечера. Много е шоколадова, но за още по-убийствен шоколадов вкус, ще напиша още един вид крем.
Аз пък за 14-ти планирам най-обикновено, оригинално тирамису. Много торти съм правила в живота си, много различни видове сладкиши и десерти, но тирамису - никога. Дойде му моментът, ще ходя да си търся марсала :)
07 Фев 2017, 22:59
Yunona написа:kauda написа:Вижте каква красота намерих, пак си се води пандишпан, уникално изглежда, само че има мляко, може би си има някакви си разновидности пандишпана.. не знам, но погледнете за какво става въпрос... http://frances.menu/super-sponge-cake-recipe/ рецептата е на английски, надявам се не създава трудности> :)
Да, и това е пандишпан, много интересно изглежда! Може би, за да се задържи тази височина на сладкиша, трябва да е по-тежко тестото... Аз лично не си падам по този род бухнали десерти, не понасям популярното реване (което си е сиропиран пандишпан, брр...) и когато правя пандишпан, той винаги е на тънки платки за торта.