08 Фев 2017, 00:07
mamina написа:Yunona написа:Никога не съм приготвяла нито реване, нито пандишпан, сега разбрах, че е едно и също. Но аз лично много харесвам сиропираните сладкиши. Някои са много сухи и кремовете не успяват да ги овлажнят. Лекият сироп може да спаси положението. Да не е толкова сладък, а лек на вкус. При тирамисуто бишкотите се потапят
.
08 Фев 2017, 10:16
Yunona написа:mamina написа:Yunona написа:Никога не съм приготвяла нито реване, нито пандишпан, сега разбрах, че е едно и също. Но аз лично много харесвам сиропираните сладкиши. Някои са много сухи и кремовете не успяват да ги овлажнят. Лекият сироп може да спаси положението. Да не е толкова сладък, а лек на вкус. При тирамисуто бишкотите се потапят
.
Да, реването е сиропиран пандишпан.
А че бишкотите се потапят при тирамисуто, е съвсем закономерно - бишкотите, особено вид "Савоярди", от който се прави тирамису, са много сухи и твърди. А пандишпанът е мек, фин и въздушен. Различни текстури просто. Никога не бих сиропирала добре приготвен пандишпан - няма нужда. От друга страна, потапянето на твърдите бишкоти в марсала и кафе води до симфония, в сравнение с която напояването на блат с компот или захарен сироп е ами... друго качество музика :)
13 Фев 2017, 16:57
14 Фев 2017, 10:41
Elica написа:На мен пък не ми харесват разни алкохолни десерти и т.н. така че предпочитам пандишпана, било то на торта или друго с прост захарен сироп, или дори компот.