Как да направим украса на торта като от магазин?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как да направим украса на торта като от магазин?

Мнениеот luchia@marco » 30 Окт 2014, 13:22

Привет! Доста съм напрегната покрай юбилея на майка ми, който е в края на другия месец, тъй като съм решила да й направя тортата собственоръчно :!:

Много ми се иска да измайсторя нещо красиво и по възможност вкусно :D :idea: гледах доста идеи и тази много ми допадна
beautiful-cakes.jpg
beautiful-cakes.jpg (20.74 KiB) Прегледано 835 пъти
естествено няма да е съвсем същото, тъй като не си мисля, че не разполагам с достатъчно талант за това, а и ми се иска да има нещо изписано вътре! :!:
Решила съм да се доверя на двете си ръце, 8-) а не на магазините, така че моля за помощ - как да направя украса на торта, така че да изглежда като то магазин, а да има вкус на домашна! :?

Винаги съм се възхищавала на кулинарите по списанията и предаванията, които правят красиви торти като тази със завидна лекота :!: И ми се иска да науча как да си замеся такова тесто, с което да покрия тортата, така че да изглежда като извадена от витрината на магазин :?: :?: :?:
Нямам много време, но все пак не е и малко, ще чакам предложения, за да направя един пробен вариант! :idea:
luchia@marco

Re: Как да направим украса на торта като от магазин?

Мнениеот ramimni » 30 Окт 2014, 13:26

Бях гледала любимия си Рудолф, т.е. предаването му и там направи някаква много интересна украса, спомням си, че съставките бяха с пудра захар замесени, а след това и тестото се омеси пак с такава, но е добре да прегледаш някои блогове, за да си сигурна ;) успех, нямам търпение да видя резултата ;)
ramimni

Мнениеот lussy » 06 Ное 2014, 12:40

И аз много съм искала да мога да правя такива красоти, за съжаление до сега никога съм нямала достатъчно време или повод, който да ме подсети :|
lussy

Мнениеот Lollipop » 16 Ное 2014, 17:55

:) Тази украса се прави от фондан, за който рецепти можете да намерите в интернет, а и продават такъв готов :) Тортата отвътре трябва да е доста по-суха,отколкото сме свикнали по принцип да си хапваме, а украсата вече се прави по въображение. Има също възмжност да се направи фондана за отгоре като се разтопят бонбони маршмелоу в микровълновата и се добави пудра захар докато се получи желаната консистенция, тип пластелин :)))
Аватар
Lollipop

Назад към Рецепти и полезни съвети