Възможно ли е млякото да бъде отровно?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Възможно ли е млякото да бъде отровно?

Мнениеот MollyDolly » 05 Ное 2014, 16:26

Четох интервюто на Робърт Коен, човекът, който смята млякото за смъртоносна отрова :idea: Всъщност, той е учен, който доказва, че млякото и производните продукти нанасят само вреда върху човешкия организъм, дори е написал и книга, което не зная колко по-достоверна прави знанията и разбиранията му, но тя е факт
milk deadly poison.jpg
milk deadly poison.jpg (21.04 KiB) Прегледано 1024 пъти
Казано честно се замислих, дали млякото, което давам на децата си е по-добре да задържа за себе си и наистина ли е смъртоносна отрова :?
Все още не мога да си дам отговор на този въпрос, но интересното е, че той обвързва куп заболявания с приема на мляко и млечни продукти.

Звучи ми наистина престарано, тъй като на човек все някога му идва времето, било то от от сърдечно-съдово заболяване или от рак, то идва. :idea: Повече се безпокоя, че това достига до децата ми и аз ги възпитавам, че им давам само полезни храни,а реално не зная дали е така :( затова и в градината трябва да се изпива млякото и да се изяжда закуската, не само вкъщи, дали?! :roll:

Какво ще кажете вие по въпроса, има някакъв резон във всичко, което казва Коен или това е невярна информация и ако е така, защо да "измъчва" цялото си семейство на диета без млечни продукти, :idea: ако не е сигурен в информацията :roll:
MollyDolly

Re: Възможно ли е млякото да бъде отровно?

Мнениеот Harmony » 05 Ное 2014, 16:34

Когато се отнася до деца не съм убедена какво е добро и какво не, гледам децата си традиционно, опитвам се да купувам прясно мляко и млечни продукти от производител и до сега, нито от астма, нито от нещо друго са се разболели сериозно (да чукна на дърво) всеки сам решава :!:
Аватар
Harmony

Мнениеот Pipilota » 25 Ное 2014, 15:27

И аз съм чувала, че млякото е вредно, но се чудя това дали важи за всички млечни продукти, то колкото знам е слузообразуващо и точно поради тази причина е вредно, защото не се разгражда в организма. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот mimeto90 » 25 Ное 2014, 15:57

Проблемът на млечните ни продукти е, че не са от истинско прясно мляко, а от продукти, които би трябвало да го заместят! Иначе за продуктите, получаващи се от прясно мляко, смятам, че нещата не стоят така, както със самото мляко, след като бактериите са си свършили работата, разбира се! ;)
mimeto90

Мнениеот Mon_ton » 26 Ное 2014, 20:59

mimeto90 написа:Проблемът на млечните ни продукти е, че не са от истинско прясно мляко, а от продукти, които би трябвало да го заместят! Иначе за продуктите, получаващи се от прясно мляко, смятам, че нещата не стоят така, както със самото мляко, след като бактериите са си свършили работата, разбира се! ;)

На мен да ви кажа честно, цената на млякото от магазина - особено прясното мляко е силно неоправдана! Знам на каква цена изкупуват млякото от животновъдите, искам да ви кажа, че цената на литър е около 30-40ст. и как тогава литъра в магазина е 2лв. и млякото накрая няма нито вкус, нито каймак, нито нищо?! Не си го обяснявам... После как да не е вредно, опасно и дори отровно :?: :evil:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Snejna » 21 Яну 2015, 14:25

Ами защо да не е възможно :)) все пак млякото се случва да има по 6 месеца срок на годност ;)
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 13 Авг 2015, 08:09

mimeto90 написа:Проблемът на млечните ни продукти е, че не са от истинско прясно мляко, а от продукти, които би трябвало да го заместят! Иначе за продуктите, получаващи се от прясно мляко, смятам, че нещата не стоят така, както със самото мляко, след като бактериите са си свършили работата, разбира се! ;)

Kакво имаш предвид, че нещо не разбрах.
Иначе аз избягвам консумацията на млека от магазина, вземаме си от една съседка на село, но само когато ходим там. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 13 Авг 2015, 10:05

МИсля, че това вече е прекалено и поредното преиначава на нещата от страна на суровоядите, както ние не им се месим в марулите, мисля и те не бива да се месят в нашите сирена и кашкавали. : :!:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Mon_ton » 13 Авг 2015, 12:51

Пълни глупости, не мисля, че има вредни натурални продукти, въпросът е да се внимава какво се яде и пие! :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот mihaella » 17 Авг 2015, 15:20

Това си е малко като с цигарите, всеки си има личен избор, който е направил, въпреки че не обичам да се пуши около мен, то поне ако пиеш мляко на никого няма да пречиш, дори не смятам, че има смисъл да се обсъжда :)
mihaella

Назад към Рецепти и полезни съвети