Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

23 Юни 2015, 11:19

Да бе, не може ли просто да изискваме повече от това, което правим ние самите? :lol:

Re: Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

24 Юни 2015, 10:25

Mon_ton написа:Надявам се скоро да мога да се науча на това нещо. Мисля, че децата се учат от примера, който им даваме. Моя приятелка е много подредена и дъщеря ѝ сама си подрежда играчите и стаята и намира удоволствие в това. Вярно, не се справя много добре, но все пак желанието ѝ е огромно и все повече неща прави сама. Смятам, че това е добрата и правилна стратегия.

И аз съм на този принцип, трябва да се черпи от личния пример пред нея и от деца да са колкото се може по-самостоятелни, а не да разчитат за всичко на теб, но друго много важно е да се научи детето да познава грешките на другите около себе си и да се старае да не ги повтаря - от най-елементарното, това да отсервираш след като се нахраниш, до по-големите жиъейски дилеми, които ще идват с времето си!

12 Авг 2015, 09:54

Аз смятам, че и сериозните разговори не пречат изобщо, все пак не всичко в живота е игри и забавления, така че като му се каже няколко пъти нормално и се научава, няма къде да ходи.

12 Авг 2015, 13:42

Аз съм на мнение че и двете трябва да ги има, зависи най-вече от възрастта на детето, няма как дете на 2г. да възпитаваш със сериозни разговори, но дете на 5-6г. да му обясняваш с игри е абсурдно. :)

12 Авг 2015, 13:42

Аз съм на мнение че и двете трябва да ги има, зависи най-вече от възрастта на детето, няма как дете на 2г. да възпитаваш със сериозни разговори, но дете на 5-6г. да му обясняваш с игри е абсурдно. :)

19 Авг 2015, 14:28

Винаги съм смятала, че с детето, независимо от възрастта трябва да се говори като на голям човек, аз по този начин съм възпитана и смея да похваля нашите, тъй като наистина смятам това за успешен ход!

01 Сеп 2015, 12:37

Не съм съгласна, контактуването с децата трябва да е обвързано с възрастта им, не може на 2 годишно дете да му говориш като на голям човек, но може с игри и подражаване да се научи на правилния начин.

02 Сеп 2015, 14:36

Има всякакви луди, така че не се учудвайте на действията им, могат и на 2 годишни да им говорят като на гении, така че сериозните разговори си имат семейства.

02 Сеп 2015, 16:45

Pipilota написа:Има всякакви луди, така че не се учудвайте на действията им, могат и на 2 годишни да им говорят като на гении, така че сериозните разговори си имат семейства.

Не мога да повярвам, че има толкова побъркани хора, ами да ги запишат на пиано още на 1г. :mrgreen:

04 Сеп 2015, 10:02

Lisica написа:
Pipilota написа:Има всякакви луди, така че не се учудвайте на действията им, могат и на 2 годишни да им говорят като на гении, така че сериозните разговори си имат семейства.

Не мога да повярвам, че има толкова побъркани хора, ами да ги запишат на пиано още на 1г. :mrgreen:

Всякакви откачалки има, искаме да отглеждаме гении, мрънкаме ,че сегашните деца не знаят що е то 90-те години, а самите ние ги ограничаваме. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6