Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

Мнениеот qwerryyy » 23 Юни 2015, 11:19

Да бе, не може ли просто да изискваме повече от това, което правим ние самите? :lol:
Аватар
qwerryyy

Re: Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

Мнениеот Mamacita » 24 Юни 2015, 10:25

Mon_ton написа:Надявам се скоро да мога да се науча на това нещо. Мисля, че децата се учат от примера, който им даваме. Моя приятелка е много подредена и дъщеря ѝ сама си подрежда играчите и стаята и намира удоволствие в това. Вярно, не се справя много добре, но все пак желанието ѝ е огромно и все повече неща прави сама. Смятам, че това е добрата и правилна стратегия.

И аз съм на този принцип, трябва да се черпи от личния пример пред нея и от деца да са колкото се може по-самостоятелни, а не да разчитат за всичко на теб, но друго много важно е да се научи детето да познава грешките на другите около себе си и да се старае да не ги повтаря - от най-елементарното, това да отсервираш след като се нахраниш, до по-големите жиъейски дилеми, които ще идват с времето си!
Mamacita

Мнениеот Kaya » 12 Авг 2015, 09:54

Аз смятам, че и сериозните разговори не пречат изобщо, все пак не всичко в живота е игри и забавления, така че като му се каже няколко пъти нормално и се научава, няма къде да ходи.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Авг 2015, 13:42

Аз съм на мнение че и двете трябва да ги има, зависи най-вече от възрастта на детето, няма как дете на 2г. да възпитаваш със сериозни разговори, но дете на 5-6г. да му обясняваш с игри е абсурдно. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Авг 2015, 13:42

Аз съм на мнение че и двете трябва да ги има, зависи най-вече от възрастта на детето, няма как дете на 2г. да възпитаваш със сериозни разговори, но дете на 5-6г. да му обясняваш с игри е абсурдно. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот exotic » 19 Авг 2015, 14:28

Винаги съм смятала, че с детето, независимо от възрастта трябва да се говори като на голям човек, аз по този начин съм възпитана и смея да похваля нашите, тъй като наистина смятам това за успешен ход!
exotic

Мнениеот Malina » 01 Сеп 2015, 12:37

Не съм съгласна, контактуването с децата трябва да е обвързано с възрастта им, не може на 2 годишно дете да му говориш като на голям човек, но може с игри и подражаване да се научи на правилния начин.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Pipilota » 02 Сеп 2015, 14:36

Има всякакви луди, така че не се учудвайте на действията им, могат и на 2 годишни да им говорят като на гении, така че сериозните разговори си имат семейства.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lisica » 02 Сеп 2015, 16:45

Pipilota написа:Има всякакви луди, така че не се учудвайте на действията им, могат и на 2 годишни да им говорят като на гении, така че сериозните разговори си имат семейства.

Не мога да повярвам, че има толкова побъркани хора, ами да ги запишат на пиано още на 1г. :mrgreen:
Аватар
Lisica

Мнениеот Pipilota » 04 Сеп 2015, 10:02

Lisica написа:
Pipilota написа:Има всякакви луди, така че не се учудвайте на действията им, могат и на 2 годишни да им говорят като на гении, така че сериозните разговори си имат семейства.

Не мога да повярвам, че има толкова побъркани хора, ами да ги запишат на пиано още на 1г. :mrgreen:

Всякакви откачалки има, искаме да отглеждаме гении, мрънкаме ,че сегашните деца не знаят що е то 90-те години, а самите ние ги ограничаваме. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети