Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

04 Сеп 2015, 12:27

По принцип съм много сериозен човек и рядко мога да седна да се смея за нещо, затова и у нас винаги е бил принципа за сериозните разговори, но когато малката беше мъничка още залагах повече на игрите и на приказките, след 5-тата година говорих с нея в прав текст.

Re: Как учите децата на отговорности с игри или наблягате на сериозните разговори?

08 Сеп 2015, 11:27

Kremiliya написа:По принцип съм много сериозен човек и рядко мога да седна да се смея за нещо, затова и у нас винаги е бил принципа за сериозните разговори, но когато малката беше мъничка още залагах повече на игрите и на приказките, след 5-тата година говорих с нея в прав текст.

Добре е да се изчаква, малките деца не могат да разберат какво точно се изисква от тяхм, хубаво е всичко да става малко с времето! :)

20 Окт 2015, 14:22

И за двете трябва да има време, някои деца разбират, когато им се говори сериозно, а и има теми, които не могат да бъдат игри.

22 Окт 2015, 10:55

За дете на 2-3 години няма как да му говориш с думи за въсрастен и да го научиш на каквотои и да е било. Трябва да се говори спрости думички, да се показва всичко като на игра. Когато стане на 5-6 и е достатъчно голямо може да разбира когато и се говори и без да му се обяснява показно. :)

22 Окт 2015, 17:00

Mon_ton написа:За дете на 2-3 години няма как да му говориш с думи за въсрастен и да го научиш на каквотои и да е било. Трябва да се говори спрости думички, да се показва всичко като на игра. Когато стане на 5-6 и е достатъчно голямо може да разбира когато и се говори и без да му се обяснява показно. :)

Важно е да виждаш, че разбира и асимилира всичко, което му казваш, не общувам често с деца, но това съм разбрал досега!

23 Окт 2015, 13:07

Kremiliya написа:По принцип съм много сериозен човек и рядко мога да седна да се смея за нещо, затова и у нас винаги е бил принципа за сериозните разговори, но когато малката беше мъничка още залагах повече на игрите и на приказките, след 5-тата година говорих с нея в прав текст.

И аз смятам, че това е възрастта, в която трябва се смени окончателно тонът и да започнеш наистина да се държиш като с голям човек, няма време за лигавщини!

23 Окт 2015, 15:23

Зависи каква е тамата :) Ако е нещо сложно колкото и да му говориш като на голям човек няма да схване, ако му обясниш като на малко дете шансът да разбера всичко е голям.

23 Окт 2015, 15:23

Зависи каква е тамата :) Ако е нещо сложно колкото и да му говориш като на голям човек няма да схване, ако му обясниш като на малко дете шансът да разбера всичко е голям.

23 Окт 2015, 16:18

Зависи кога е готово детето, някои прпосто са си по-умни, а на други не им върви много тая дейност ;)

28 Окт 2015, 13:20

МОите деца вече сами се учат,синът ми изобщо не го мисля, но дъщеря ми ми създава много проблеми с истинската си безотговорност. Не знам тийнейджърите как се учат на това.. като беше малка беше лесно, я с игри, я с обяснения, а сега нищо не помага - главата ѝ твърда.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6