Как лекувате херпесите вкъщи?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Как лекувате херпесите вкъщи?

Мнениеот ivoblinc » 07 Ное 2014, 15:57

От миналата зима започнаха да ми излизат страшно много херпеси. Явно имунитета ми беше спаднал, тъй като излизаха един след друг, а понякога и по два :?
Освен, че са болезнени тъй като излизаха на подобни места, все по или около устните
herpes.jpg
herpes.jpg (22.9 KiB) Прегледано 2771 пъти
ме беше страх да не заразя и детето. :oops:
Пробвах с няколко мазила, но почти нямаше ефект от тях, минаваше за същото време и единствения ефект беше да омекоти херпеса, което не ми беше достатъчно.

Искам да науча за някакво домашно лекарство, с което на ги мажа или налагам, за да могат да изчезват по-бързо, въпреки че се надявам тази зима да нямам такива проблеми като миналата! :idea:
Всъщност има ли такова нещо, което да не раздразва херпеса още повече, а да го лекува, :? вие как се лекувате вкъщи :?
ivoblinc

Re: Как лекувате херпесите вкъщи?

Мнениеот lini_leni » 07 Ное 2014, 16:04

Чувала съм нещо, което не съм проверявала обвиваш ледче в чиста кърпа и го налагаш на херпеса за десетина минути и така по няколко пъти на ден 3-4, понеже рядко ми излизат и не знаех какво да правя, последният път му сложих чесън и съжалих няколко милиона пъти, понеже явно е трябвало да го направя, преди да се пукнат мехурчетата :roll:
lini_leni

Мнениеот nadezhda » 07 Ное 2014, 21:23

Аз ги горя с йод, колкото и гадно да звучи. Минава ми за около два дни. Пробвала съм с какво ли не и без ефект, само това има ефект.
nadezhda

Мнениеот raliiitooo » 08 Ное 2014, 11:46

Не е 100%-тов метод, но понякога е много ефикасен: върху херпеса налагаш торбичка от сварен чай, но я изтискай, за да не капе. Трябва да се държи по-дълго (може дори час или повече), колкото по-дълго, толкова по-добре. Няма да спре излизането на нови, но много бързо загарят и изчезват. За съжаление не винаги действа, може би зависи от чая... :?
raliiitooo

Мнениеот iozeto » 09 Ное 2014, 01:54

Още с първите симптоми,като неприятно усещане,лека болка или сърбеж се маже с паста за зъби.Стои се колкото може повече- час,два.Или го правите вечер до сутринта.1-2 максимум 3 намазвания и изчезва.Зависи и колко се стои.Ако се направи вечерта до сутринта трябва да го няма. ;)
Винаги целувайте децата си за лека нощ,дори когато вече спят !
iozeto

Мнениеот Pipilota » 26 Ное 2014, 11:41

Да, много е неприятно, веднага когато усетя, че ми се появява херпес се мажа с паста за зъби и до ден-два изчезва, а ако съм хванала проблема още първия ден, на следващия ден може и да няма следа. :D
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Anka » 04 Дек 2014, 16:51

И аз се мажа с паста за зъби, за щастие не съм имала сериозни хепреси. Моя приятелка има големи проблеми с херпесите, знам, че си слага понякога бебешка пудра, за да обира влагата ;)
Аватар
Anka

Мнениеот Rali_hr » 04 Дек 2014, 17:04

raliiitooo написа:Не е 100%-тов метод, но понякога е много ефикасен: върху херпеса налагаш торбичка от сварен чай, но я изтискай, за да не капе. Трябва да се държи по-дълго (може дори час или повече), колкото по-дълго, толкова по-добре. Няма да спре излизането на нови, но много бързо загарят и изчезват. За съжаление не винаги действа, може би зависи от чая... :?

Няма ли да се овлажни все повече и да стане по-зле? :?
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Burborino » 04 Дек 2014, 17:06

Не използвам бабешки методи. Нещото, което най-много ми помага дори при вече излязъл херпес е Фенивир.
Освен това ако го усетя още преди да е избил и се намажа често въобще и не се развива.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот nadqta » 04 Дек 2014, 17:12

Rali_hr написа:
raliiitooo написа:Не е 100%-тов метод, но понякога е много ефикасен: върху херпеса налагаш торбичка от сварен чай, но я изтискай, за да не капе. Трябва да се държи по-дълго (може дори час или повече), колкото по-дълго, толкова по-добре. Няма да спре излизането на нови, но много бързо загарят и изчезват. За съжаление не винаги действа, може би зависи от чая... :?

Няма ли да се овлажни все повече и да стане по-зле? :?

Смятам, че бактерийките ще пируват, не смятам, че това може да помогне в най-лошия случай - паста за зъби, в най-добрия - гелче, има хиляда вида, до сега не съм случвала на такова, което да не помага!
nadqta

Следваща

Назад към Домашен лекар