13 Фев 2015, 13:53
rabotnata pchela написа:Те и печурките са супер, но наистина не знам какво би им подхождало

И аз много се зачудих и ще пробвам да ги пасирам и ще експериментирам.
13 Фев 2015, 14:13
Обичам да си правя пастет с извара, чушки и магданоз
17 Фев 2015, 18:26
МНого обичам такива пастети, последно си правих от боб, най-любимия ми вариант
18 Фев 2015, 10:29
S_Milenska написа:МНого обичам такива пастети, последно си правих от боб, най-любимия ми вариант

Да, много добре се получава, дали да не направя и аз днес?

Но от нахут никога не съм правила, дайте подробно обяснение!
09 Мар 2016, 11:46
Pipilota написа:S_Milenska написа:МНого обичам такива пастети, последно си правих от боб, най-любимия ми вариант ;)
Да, много добре се получава, дали да не направя и аз днес?

Но от нахут никога не съм правила, дайте подробно обяснение! :)

Предполагам на принципа на хумус, то няма какво друго да е ;)
09 Мар 2016, 16:10
Преди два дни в Гърция опитах фава - нещо като пастет от специален сорт жълт грах. Беше прекрасно ястие и си купих от въпросния грах, за да го приготвя и у дома. Продава се предварително подготвен - белен и натрошен, даже на опаковката е написано името на ястието, не на растението. Много е лесно - грахът се сварява с лук и бял/черен пипер, пасира се, добавя се сол, зехтин и нещо зелено (магданоз, кориандър), гарнира се с червен лук - тъничко нарязан, може и да е карамелизиран на тиган.
Разбрах, че е традиционно гръцко ястие, не знам как не съм попаднала на него досега. В някои райони се сервира топло, в други - студено, някъде го обичат по-гъсто, другаде - с консистенцията на гъста супа. Много е вкусно :)
09 Мар 2016, 16:15
Да беше купила за всички от форума да ни разпратиш

Звучи много вкусно
10 Мар 2016, 14:28
Аз си приготвям един от пюриран зелен сварен боб или грах, 2 сварени яйца, червен лук, малко печени орехи, 2 с.л. майонеза, малко сухо бяло вино, черен пипер и сол. Всичко го пасирам и го лепвам на препечена филийка или крекери

.
11 Мар 2016, 15:57
roksana написа:Аз си приготвям един от пюриран зелен сварен боб или грах, 2 сварени яйца, червен лук, малко печени орехи, 2 с.л. майонеза, малко сухо бяло вино, черен пипер и сол. Всичко го пасирам и го лепвам на препечена филийка или крекери

.
Ехе, звучи много странно!

Става ли вкусно, какъв вкус преобладава? Майонезата бих я сменила с авокадов сос за да не е вредно и калорично, колкото майонезата.
12 Мар 2016, 13:25
Pipilota написа:roksana написа:Аз си приготвям един от пюриран зелен сварен боб или грах, 2 сварени яйца, червен лук, малко печени орехи, 2 с.л. майонеза, малко сухо бяло вино, черен пипер и сол. Всичко го пасирам и го лепвам на препечена филийка или крекери

.
Ехе, звучи много странно!

Става ли вкусно, какъв вкус преобладава? Майонезата бих я сменила с авокадов сос за да не е вредно и калорично, колкото майонезата.
Аз предпочитам повечко да бъде граха, ще го пробвам, дано ми се получи