Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
12 Мар 2016, 14:03
ПРи всички положения звучи много интересно, задължително ще пробвам.
15 Мар 2016, 12:52
И на мен ми хареса.
Аз си направих даеж преди няколко дни патладжан и червена чушка на пастет, получи се супер, с малко маслини става номер едно ;)
16 Мар 2016, 14:22
Alex_mor написа:И на мен ми хареса.
Аз си направих даеж преди няколко дни патладжан и червена чушка на пастет, получи се супер, с малко маслини става номер едно ;)
МНого добро. Аз зимата рядко си правя, наблягам на авокадото, от което ям в промишлени количества.
19 Авг 2016, 09:56
Не знам, ако пастетът нон стоп е на масата ти, дали ще успееш да се отървеш от него, като го смениш със зеленчуков. :) Все пак пастетът, който е от магазина е доста специфичен на вкусове и аромати.

Обаче пастет с червени чушки е мега яко. :)
19 Авг 2016, 10:46
Този от магазина аз не го харесвам и изобщо не го купувам. Но не съм много и по домашните пастети, не се сещам да правя такива работи, макар и постни. Много трудоемко ми се струва, да вариш/печеш, да мелиш/пасираш. Дълга и широка.
19 Авг 2016, 15:06
iwoni написа:Този от магазина аз не го харесвам и изобщо не го купувам. Но не съм много и по домашните пастети, не се сещам да правя такива работи, макар и постни. Много трудоемко ми се струва, да вариш/печеш, да мелиш/пасираш. Дълга и широка.
Ето, затова и не си правиш. У нас си правим всичко, а и вече има всичко сварено, което ти само трябва да пасираш.
24 Авг 2016, 14:59
Много добре стават пастети с авокадо, зехтин, малко чесън. Става вкусно и се маже добре и доволно на филия.
24 Авг 2016, 15:05
За първи път направих "Баба Гануш" и много ми хареса.
Това е арабски (или турски?) пастет от печен и белен патладжан, сусамов тахан, лимон, зехтин, чесън, магданоз (може и малко кимион). С тънка филийка препечен черен хляб е мноооого вкусно. Със сигурност ще го правя често.
24 Авг 2016, 15:10
Yunona написа:За първи път направих "Баба Гануш" и много ми хареса.
Това е арабски (или турски?) пастет от печен и белен патладжан, сусамов тахан, лимон, зехтин, чесън, магданоз (може и малко кимион). С тънка филийка препечен черен хляб е мноооого вкусно. Със сигурност ще го правя често.
Я разкажи малко по-подробно. Семенцата на патладжана остават ли, смила ли се, или се намачква с вилица? Имам един сусамов тахан, може би с поизтекъл срок ама това няма да го гледам..
24 Авг 2016, 17:29
Andrey написа:Я разкажи малко по-подробно. Семенцата на патладжана остават ли, смила ли се, или се намачква с вилица? Имам един сусамов тахан, може би с поизтекъл срок ама това няма да го гледам..

Рецептата, която опитах, е следната: 2 средноголеми патладжана, опечени и обелени (няма нужда да се махат семенцата), сокът от половин лимон, 2 лъжици зехтин, 2 препълнени супени лъжици сусамов тахан, 2 скилидки чесън, сол. Това се смила в блендер или с пасатор. Добавя се половин връзка ситно нарязан магданоз, евентуално още малко сол и лимонов сок, разбърква се и се сервира полято с още една лъжица зехтин. Това е :)