Как понижавате нивото на холестерола си сами?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Как понижавате нивото на холестерола си сами?

Мнениеот LaCoquine » 10 Ное 2014, 17:18

Миналата седмица майка ми ходи на профилактичен преглед и от дума на дума лекарката я пратила на изследвания и се оказало, че има висок холестерол.

Странното е, че тя не е пълна, дори е слаба, но не зная дали и заради цигарите холестеролът й е висок :!: Смятах, че един от признаците за висок холестерол са именно килограмите.
Cholesterol1.jpg
Cholesterol1.jpg (28.99 KiB) Прегледано 1509 пъти
Понеже не зная какво да направя за майка ми, :| как да й помогна с хранителния режим, искам съвети от вас.

Зная, че едно от нещата, които могат да понижат холестерола това е спирането на цигарите, :idea: може би това ще е най-трудната стъпка за нея, :( затова се надявам да намеря други начини, с които сама да понижи холестерола си :roll:

Разбира се, като изключим мазните храни и тлъсти меса, какво друго е редно да премахне човек от менюто си и какво да добави в по-големи количества, така че да понижи нивото на холестерола сами? :roll:
LaCoquine

Re: Как понижавате нивото на холестерола си сами?

Мнениеот mangusta » 10 Ное 2014, 17:34

Чувала съм за рецепта от сорта на една ябълка с една скилидка чесън на ден, че сваля холестерола и въпреки това, смятам, че трябва да се действа по-радикално
mangusta

Мнениеот yonko » 13 Ное 2014, 13:22

80-90% от нивота на холестерола е предопределено генетично, така че режимът на хранене не е толкова решаващ фактор.
Опасявам се, че подготвят майка Ви за доживотно приемане на статини :(

Повечето лекари деийствително ще я посъветват да изключи животинските мазнини. Така баба ми, светла и памет, през последните години от живота си набиваше маргарин по лекарска препоръка.
По-важно е да се ограничат бързите въглехидрати и по възможност да се изключат пшеничените изделия.

Също така от значение са нивата на добрия холестерол, лошия холестерол и триглециридите.

Успокойте жената, холестеролът не е чак толкова лошо нещо.
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот silver933 » 14 Ное 2014, 16:16

Холестеролът до голяма степен е свързан и с храненето ни, трябва да се внимава, ако се наблегне на по-здравословна диета ще се повлияе,но разбира се това е сериозно начинание, а и наистина големи поводи за притеснение няма,да не се шашка жената :)
Аватар
silver933

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Дек 2014, 17:53

На холестерола тайната му е диетата, ама там трябват желязна воля! :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Rali_hr » 15 Дек 2014, 14:38

Аз също имах проблеми с холестерола, ограничих месото много и започнах да наблягам на плодовете и зеленчуците, за щастие вече нямам проблеми :)
Аватар
Rali_hr

Назад към Домашен лекар