С маски или кремове хидратирате кожата си през зимата?

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

С маски или кремове хидратирате кожата си през зимата?

Мнениеот belleville » 11 Ное 2014, 13:11

Всяка зима имам проблем с кожата на лицето си, става доста суха, на места около устата сякаш започва да се цепи. :| Изпробвах през последните години какви ли не кремове и маски от аптеките и не чувствам кой знае каква разлика!

В последно време чета доста за домашни маски и кремове за хидратиране на кожата през зимата, но не зная кои от тях са достатъчно ефективни, така че да повлияят на сухотата.
Когато слагам крем започва да ми щипе,
Dry-Skin.jpg
Dry-Skin.jpg (8.84 KiB) Прегледано 1804 пъти
но не е от непоносимост към самия крем, а от това, че кожата ми е ужасно суха :(

Според вас с маски или кремове приготвени вкъщи мога да поддържам добре хидратирана кожата си през зимата :? И опитвали ли сте такива, които да са по-ефикасни за хидратацията на кожата през зимата от козметиката, която се продава по магазините ? :?
belleville

Re: С маски или кремове хидратирате кожата си през зимата?

Мнениеот nadqta » 11 Ное 2014, 13:17

Изпробвала съм няколко варианта за маска за суха кожа с мед и зехтин са основно, тъй като яйцето и киселото мляко, до колкото зная изсушават допълнително кожата! Аз лично съм доволна, но може твоя проблем да е за медицинска козметика :roll:
nadqta

Мнениеот Nightmare » 11 Ное 2014, 15:58

Ако ти се появяват някакъв тип лишеи, щом казваш, че на места е само така кожата ти, може би наистина трябва да посетиш лекар, за да ти каже как да се грижиш за тях, а за общата сухота по аптеките се продават медицински козметики, но пак, според мен, трябва да си наясно кой е най-подходящият за тебе крем :idea:
Nightmare

Мнениеот Kaya » 16 Ное 2014, 17:13

Аз използвам бебешки кремове за лице, според мен са най-добрите за хидратиране на кожата :) Маски никога не съм си правила.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот penny » 19 Ное 2015, 16:59

От маската до крема има голяма разлика, рядко можеш да получиш ефекта от маската и да го запазиш, все едно си намазана с крем. Но има и нещо друго, адски много зависи от водата, живяла съм на различни места и осъзнавам, че е някъде ми действа много добре, докато другаде изсушава адски много :-|
penny

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Ное 2015, 12:24

Май тази с много варовик изсушава кожата. А дали ще има ефект за кожата, ако се използва за лицето поне пречистена вода от кана да речем? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот niya_mazova » 20 Ное 2015, 15:39

rabotnata pchela написа:Май тази с много варовик изсушава кожата. А дали ще има ефект за кожата, ако се използва за лицето поне пречистена вода от кана да речем? :roll:

Предполагам, че няма да изсушава толкова и е добър вариант, но пак ще си е необходимо според мен да се овлажнява допълнително!
niya_mazova

Мнениеот Pipilota » 22 Ное 2015, 10:09

Тя и косата адски много се съсипват от водата, с която я мием, пък представете си като я пием за какво става въпрос. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Ное 2015, 10:25

Pipilota написа:Тя и косата адски много се съсипват от водата, с която я мием, пък представете си като я пием за какво става въпрос. :mrgreen:

Така е, много е твърда водата на някои места. Особено в нашето село, направо е бяла, абсурд е да се пие да речем, а не питай какво става с косата и кожата наистина. :(
А иначе май най-добре е да се пият повече вода и течности, за да се поддържа като цяло хидратирана кожата отвътре.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Коцева » 23 Ное 2015, 13:51

rabotnata pchela написа:
Pipilota написа:Тя и косата адски много се съсипват от водата, с която я мием, пък представете си като я пием за какво става въпрос. :mrgreen:

Така е, много е твърда водата на някои места. Особено в нашето село, направо е бяла, абсурд е да се пие да речем, а не питай какво става с косата и кожата наистина. :(
А иначе май най-добре е да се пият повече вода и течности, за да се поддържа като цяло хидратирана кожата отвътре.

Това е сигурно, че е ок да се пие повече вода, но рядко е достатъчно, особено през зимата, що се отнася до маските, то няма как да са достатъчни, тъй като кремът има много повече функции освен хидратиране :idea:
Коцева

Следваща

Назад към Козметика