Знаете ли с какво да налагам ечемика на окото, за да премине по-бързо?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Знаете ли с какво да налагам ечемика на окото, за да премине по-бързо?

Мнениеот PasDeDeux » 13 Ное 2014, 13:28

Никога не ми е излизало ечемик на окото и се притеснявам, тъй като до сега са се получавали едни като мехурчета на водната линия на окото, които преминават най-много за ден!

За пръв път ми се случва да ми се появи ечемик на окото и разбрах това, едва когато стана огромно и червено :? сега е на долния клепач,
stye.jpeg
stye.jpeg (11.48 KiB) Прегледано 5229 пъти
но се притеснявам да не се пренесе, така че да се появи и на горния :roll: ако е възможно въобще :?:

Дали има нещо, което да налагам върху клепача, така че ечемика да премине по-бързо :? или е редно да се промива по някакъв начин, какво ще ме посъветвате? :?
PasDeDeux

Re: Знаете ли с какво да налагам ечемика на окото, за да премине по-бързо?

Мнениеот Nightmare » 13 Ное 2014, 13:32

Аз разбивам белтъка на едно яйце и с памуче мажа ечемика по три пъти на ден, смятам, че това е едно от най-добрите средства за лечение и не изисква много!
Nightmare

Мнениеот silveto12 » 13 Ное 2014, 14:58

Може да държите нещо топло и сухо върху ечемика, така изтича по-бързо. Аз сложих сол в един плътен чорап, нагрявах го с ютията и го държах на окото, така ми каза очния лекар. Но внимаваш да не е много горещо да не се изгориш.
silveto12

Мнениеот LEILA » 13 Ное 2014, 15:33

Сега не зная дали ще ти свърши работа, но по принцип като усетя, че ме сърби клепача и има нещо подутичко, веднага го натърквам със сребърен или златен пръсен и то отминава, точно заради това до сега не ми е излизал ечемик, който да е набирал и да се е налагало да се пука :!:
LEILA

Мнениеот Pipilota » 14 Ное 2014, 13:44

На мен често ми излизат ечемици, наистина най-доброто средство е още когато усетиш,че се появява да натъркаш със сребро, за да се разнесе и да не се получи ечемик, но когато вече ечемикът е на лице, аз използвам сварен белтък и го слагам върху ечемика.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 04 Дек 2014, 15:10

Аз слагам чай от лайка на окото си, не знам дали ми помага, но поне облекчава. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 05 Дек 2014, 14:33

Pipilota написа:На мен често ми излизат ечемици, наистина най-доброто средство е още когато усетиш,че се появява да натъркаш със сребро, за да се разнесе и да не се получи ечемик, но когато вече ечемикът е на лице, аз използвам сварен белтък и го слагам върху ечемика.

И аз така правя и все си мисля, че той просто сам си минава, без нашата помощ :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lollipop » 10 Яну 2015, 12:38

Rali_hr написа:
Pipilota написа:На мен често ми излизат ечемици, наистина най-доброто средство е още когато усетиш,че се появява да натъркаш със сребро, за да се разнесе и да не се получи ечемик, но когато вече ечемикът е на лице, аз използвам сварен белтък и го слагам върху ечемика.

И аз така правя и все си мисля, че той просто сам си минава, без нашата помощ :mrgreen:

И аз не съм чула някой да се е излекувал, но приемането на витамин С е от значение, както и начините да облекчим сърбежа, белтъка върши работа. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Яну 2015, 16:15

Да ви кажа спесение май няма, той ечимика сам решава как да се излекува :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот S_Milenska » 09 Юни 2015, 09:47

Още когато усетя, че ми се появява ечемик и започвам да се търкам със сребърен пръстен. Не знам метала дали има нещо общо или факта, че възпалението се "разнася" и ечемик не се появява. Важното е още при първото усещане да се направи, преди болката да е станала силна.
Аватар
S_Milenska

Следваща

Назад към Домашен лекар