Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Изпробвана рецепта за крем карамел, която винаги дава добър резултат?!

15 Ное 2014, 12:59

Привет!
Когато дойде уикенда все ми се иска да приготвя нещо сладичко. :idea: Много отдавна ми се иска да мога да направя като крем карамела на майка ми, става невероятен. :!:
Опитвала съм няколко пъти, но няма ефекта, който ми се иска! :(

Понеже с голям стаж в приготвянето на крем карамел, в последно време беше започнала да експериментира и й се получаваше върховен всеки път! Почти като този :D
image.jpg
image.jpg (37.47 KiB) Прегледано 3447 пъти
Търся си някоя лесничка рецепта за крем карамел, която е изпробвана, понеже съм голям карък в кухнята. :!: :(

Приятелката ми се връща в началото на седмицата и искам да я изненадам с вкусен крем карамел, а не с поредния провал :mrgreen: Надявам се да споделите изпробвана рецепта за крем карамел, с която сте нямали провал и винаги ви се е получавал отличен резултат :!:

Re: Изпробвана рецепта за крем карамел, която винаги дава добър резултат?!

15 Ное 2014, 13:14

Винаги приготвям крем карамел с мляко и сметана. Ако изпробваш този начин, може и да се получи по-вкусно, тъй като самия крем става с доста по-плътен вкус!

Първо правя крема - Разбивам 3 яйца, добавям 4 супени лъжици захар, отново разбивам тук слагам ароматите, в повечето случай добавям и корички от лимон и портокал, канела и ванилия. :idea: Отделно слагам на котлона млякото и сметаната да се загреят, но не прекалено, тъй като след това добавяш яйцата със захарта при топлата смес, целта е захарта да се разтопи и да не се пресичат яйцата. :!:

Най-накрая правя карамела - слагам 5 лъжици захар и малко водичка, бъркам непрестанно, докато са на котлона, за да не загори, :!: след като стане кафеникава на цвят свалям и разпределям във формички, заливам отгоре с крема.
В една тава нареждам формите, слагам водичка, на около 2/3 от чашките и пека на около 160 градуса, като гледам водата в тавата да не завира бурно!
Успех :!: :!: :!: :!: :!:

18 Ное 2014, 12:11

Горе-долу и моята рецепта е подобна, но става не мога да го чакам толкова дълго да кисне във фурната, предпочитам на по-високи градуси, но по-бързо, да, понякога става на шупли, но не е като да не се яде :!: :D :D

24 Ное 2014, 17:43

Сякаш тайната е в печенето, те рецептите са едни и същи, за да е гладък крема не трябва да завира водата :)
Добави отговор
Отиди на страница: