Изпробвана рецепта за крем карамел, която винаги дава добър резултат?!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Изпробвана рецепта за крем карамел, която винаги дава добър резултат?!

Мнениеот Грохот » 15 Ное 2014, 12:59

Привет!
Когато дойде уикенда все ми се иска да приготвя нещо сладичко. :idea: Много отдавна ми се иска да мога да направя като крем карамела на майка ми, става невероятен. :!:
Опитвала съм няколко пъти, но няма ефекта, който ми се иска! :(

Понеже с голям стаж в приготвянето на крем карамел, в последно време беше започнала да експериментира и й се получаваше върховен всеки път! Почти като този :D
image.jpg
image.jpg (37.47 KiB) Прегледано 3446 пъти
Търся си някоя лесничка рецепта за крем карамел, която е изпробвана, понеже съм голям карък в кухнята. :!: :(

Приятелката ми се връща в началото на седмицата и искам да я изненадам с вкусен крем карамел, а не с поредния провал :mrgreen: Надявам се да споделите изпробвана рецепта за крем карамел, с която сте нямали провал и винаги ви се е получавал отличен резултат :!:
Грохот

Re: Изпробвана рецепта за крем карамел, която винаги дава добър резултат?!

Мнениеот lussy » 15 Ное 2014, 13:14

Винаги приготвям крем карамел с мляко и сметана. Ако изпробваш този начин, може и да се получи по-вкусно, тъй като самия крем става с доста по-плътен вкус!

Първо правя крема - Разбивам 3 яйца, добавям 4 супени лъжици захар, отново разбивам тук слагам ароматите, в повечето случай добавям и корички от лимон и портокал, канела и ванилия. :idea: Отделно слагам на котлона млякото и сметаната да се загреят, но не прекалено, тъй като след това добавяш яйцата със захарта при топлата смес, целта е захарта да се разтопи и да не се пресичат яйцата. :!:

Най-накрая правя карамела - слагам 5 лъжици захар и малко водичка, бъркам непрестанно, докато са на котлона, за да не загори, :!: след като стане кафеникава на цвят свалям и разпределям във формички, заливам отгоре с крема.
В една тава нареждам формите, слагам водичка, на около 2/3 от чашките и пека на около 160 градуса, като гледам водата в тавата да не завира бурно!
Успех :!: :!: :!: :!: :!:
lussy

Мнениеот draga.mihova » 18 Ное 2014, 12:11

Горе-долу и моята рецепта е подобна, но става не мога да го чакам толкова дълго да кисне във фурната, предпочитам на по-високи градуси, но по-бързо, да, понякога става на шупли, но не е като да не се яде :!: :D :D
draga.mihova

Мнениеот Rali_hr » 24 Ное 2014, 17:43

Сякаш тайната е в печенето, те рецептите са едни и същи, за да е гладък крема не трябва да завира водата :)
Аватар
Rali_hr

Назад към Рецепти и полезни съвети