Винаги приготвям крем карамел с мляко и сметана. Ако изпробваш този начин, може и да се получи по-вкусно, тъй като самия крем става с доста по-плътен вкус!
Първо правя крема - Разбивам 3 яйца, добавям 4 супени лъжици захар, отново разбивам тук слагам ароматите, в повечето случай добавям и корички от лимон и портокал, канела и ванилия.

Отделно слагам на котлона млякото и сметаната да се загреят, но не прекалено, тъй като след това добавяш яйцата със захарта при топлата смес, целта е захарта да се разтопи и да не се пресичат яйцата.
Най-накрая правя карамела - слагам 5 лъжици захар и малко водичка, бъркам непрестанно, докато са на котлона, за да не загори,

след като стане кафеникава на цвят свалям и разпределям във формички, заливам отгоре с крема.
В една тава нареждам формите, слагам водичка, на около 2/3 от чашките и пека на около 160 градуса, като гледам водата в тавата да не завира бурно!
Успех
