Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
12 Яну 2015, 10:01
Slavena написа:Опитвала съм сладко от шишарки, чак не повярвах, че ядох такова нещо, но не знам как се прави.

Наистина ли? Аз си мислих, че са само за събиране на праха
12 Яну 2015, 12:41
Pipilota написа:Slavena написа:Опитвала съм сладко от шишарки, чак не повярвах, че ядох такова нещо, но не знам как се прави.

Наистина ли? Аз си мислих, че са само за събиране на праха

У нас също са за това и за декорация само, никога за нищо свързано със здравето или апетита не сме ги ползвали.
12 Яну 2015, 16:14
Сигурно имат много силни лечебни свойства шишарките, работата е там, че не ги знаем. Все пак иглолистните дървета остават зелени цялата година със сигурност тази им сила би следвала да може да се изконсумира.
13 Яну 2015, 10:44
Дядо ми, лека му пръст, правеше сладко от борови връхчета, така че като нищо и от шишарките да може да се прави, не бих се учудил.
14 Яну 2015, 17:10
За първи път чувам някой да яде сладко от шишарки пък вече съм станала на 45 години!
19 Яну 2015, 17:58
denkaruseva написа:Баба ми правеше чуден боров мед. Помня, че става много ароматен, струва си. Прави се от зелените връхчета като са още млади.
А това са необходимите продукти
• 1кг. захар
• 50 броя борови връхчета
• 1 ч.л. лимонена киселина
• 2 литра вода
Много го обичам, дядо ми преди много години го правеше! Ще се опитам на пролет да си направя тази рецепта