За какво могат да се използват шишарките? Вие имате ли в дома си?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Какво знаете за бора?

Мнениеот ninars » 20 Дек 2012, 11:01

bor.jpg
bor.jpg (16.91 KiB) Прегледано 1151 пъти
Ако обичате свежият боров аромат и свързвате вечнозеленото дръвче с магията около Коледа, то със сигурност ще ви заинтригува факта, че борът е и източник на здраве. Етеричното масло, което се добива чрез дестилация на игличките му, притежава редица лечебни свойства …стига да знаем как да ги използваме. Предлагам ви две идейки от мен и ще се радвам и вие да ми подшушнете нещо за това чудно дръвче.
1. За инхалация при кашлица
Заврете вода и прибавете 3 капки борово масло. Готови сме за инхалация! Покрийте с хавлия главата си и вдишвайте дълбоко парата от отварата. Сигурна съм, че много скоро ще почувствате облекчение.
2. За разтривки
Смесете пет капки борово масло и 2 супени лъжици зехтин и ще получите чудно масажно олио. Разтрийте с него схванатите места и мигновено ще усетите приятно отпускане на мускулите.
Това е от мен… Сега е ваш ред...
ninars

Re: Какво знаете за бора?

Мнениеот denkaruseva » 21 Дек 2012, 14:22

Баба ми правеше чуден боров мед. Помня, че става много ароматен, струва си. Прави се от зелените връхчета като са още млади.
А това са необходимите продукти
• 1кг. захар
• 50 броя борови връхчета
• 1 ч.л. лимонена киселина
• 2 литра вода
denkaruseva

Re: Какво знаете за бора?

Мнениеот Viktor.Ivanov » 15 Юли 2014, 16:25

Боровият мед не е много полезен, да, вкусен е, но е сладко с много захар.
Понякога ми викат Докторе, защото не ми знаят първото име.
Viktor.Ivanov

За какво могат да се използват шишарките? Вие имате ли в дома си?

Мнениеот M.Tasheva » 15 Ное 2014, 14:50

Тъкмо се върнахме от разходка, покрай нас има една малко горичка и децата обожават през топлите дни да щуреят в нея и да събират шишарки. :!: Така се озоваваме всеки път с една торба шишарки вкъщи. :D

Сетих се, че съм чела някъде, че шишарките могат да се използват за различни неща, освен за украса в дома :roll: ама като не помня за какво :roll:
image.jpg
image.jpg (56.65 KiB) Прегледано 1416 пъти
Понеже след като почистим шишавките ги слагаме в купи и така си стоят, та открих, че мога да ги препоръчам за ароматизатор на стаята, прекрасно е уханието, особено на тези, които току що са паднали от дървото! :idea:

Надявам се да получа повече идеи за това какво мога да правя с шишарките у дома, освен да им бърша праха :D
M.Tasheva

Re: За какво могат да се използват шишарките? Вие имате ли в дома си?

Мнениеот lini_leni » 15 Ное 2014, 14:54

Добре е, че им бършеш праха :D искам да кажа,че освен, че ароматизират, те пречистват и въздуха :!: а за други ползи не зная, помня, че от младите се правеше нещо като сладко мах, но тези със сигурност няма да ти свършат работа
lini_leni

Мнениеот doci » 15 Ное 2014, 20:01

M.Tasheva написа:Тъкмо се върнахме от разходка, покрай нас има една малко горичка и децата обожават през топлите дни да щуреят в нея и да събират шишарки. :!: Така се озоваваме всеки път с една торба шишарки вкъщи. :D

Сетих се, че съм чела някъде, че шишарките могат да се използват за различни неща, освен за украса в дома :roll: ама като не помня за какво :roll:
image.jpg
Понеже след като почистим шишавките ги слагаме в купи и така си стоят, та открих, че мога да ги препоръчам за ароматизатор на стаята, прекрасно е уханието, особено на тези, които току що са паднали от дървото! :idea:

Надявам се да получа повече идеи за това какво мога да правя с шишарките у дома, освен да им бърша праха :D

:))) :D освен да им бърша праха:))
doci

Мнениеот silver933 » 16 Ное 2014, 16:34

Може да ги ползвате за коледни гирлянди, заедно с изсушени обелки на мандарини, става ефектно! :)
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 05 Дек 2014, 17:42

Само за украса ги държа, сега ще ходя да събирам тези дни за коледен венец :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kaya » 08 Яну 2015, 22:34

Изобщо не знам за какво могат да се използват шишарките, виж боровите връхчета са друго нещо, но шишарките не ми е идвало на ум, обикновено и аз ги държа, за да събират прах. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Slavena » 08 Яну 2015, 23:24

Опитвала съм сладко от шишарки, чак не повярвах, че ядох такова нещо, но не знам как се прави. :shock:
Slavena

Следваща

Назад към Домашен лекар