Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как правите масленото тесто, за да не е така тежко?

19 Ное 2014, 17:23

Последния път, когато ми бяха приготвили киш тотално се отвратих от масленото тесто, дойде ми твърде много, чак ми се догади от него :evil: :evil:

Това беше преди доста години и сега отново искам да опитам, но този път да си го приготвя сама и масленото тесто, и киша, но не искам да е така тежко и натрапчиво на вкус :? За целта трябва да е масленото тесто толкова тънко :roll:
quiche.jpg
quiche.jpg (43.02 KiB) Прегледано 618 пъти
Надявам се някой да има повечко опит в приготвянето на маслено тесто, дори и да не е точно в комбинация с другите съставки за киш!

Какви трикове има при приготвянето на маслено тесто, така че да се избегне този тежък вкус :?:

Re: Как правите масленото тесто, за да не е така тежко?

19 Ное 2014, 17:27

Направо ме зачуди и аз съм яла киш и блата не беше много хубав, но съм яла и масленки, които бяха страшни, явно единствено си зависи от майстора! :!: За съжаление аз съм само от дегустаторите и не съм правила нито киш, нито масленки

Re: Как правите масленото тесто, за да не е така тежко?

24 Ное 2014, 14:00

За да не става мазно масленото тесто, маслото трябва да е студено през цялото време :!: :!:
Добави отговор
Отиди на страница: