Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Имате ли някои тънкости, които използвате, когато работите със сметана?

24 Ное 2014, 14:12

Решила съм да направя един по-специален сладкиш. Може би се разбира, че не ползвам често сметана, заради това искам малко повече съвети и тънкости, относно това как да процедирам с нея :!:

Малко съм притеснена, понеже се падна на мен да нося тортата за едно събиране, а не ползвам сметана често, от друга страна сладкиша, който съм харесала да направя няма да стане същия без сметана :!:
strawberrycake.jpg
strawberrycake.jpg (38.47 KiB) Прегледано 758 пъти
Надявам се да ми помогнете, понеже имам твърде много въпроси :roll:
Когато приготвяте сладкиш със сметана, добавяте ли към блата от нея, докато е още течна :roll: Понеже вчера надникнах в магазина и видях, че има няколко вида, според процента масленост, кое е най-доброто, което мога да взема :roll:

Иии последно, трябва ли да загрявам сметаната преди да я разбия и как е по-добре на ръка или с миксер :roll:
Предварително се извинявам за невежеството :oops: и благодаря за отговорите :D :D

Re: Имате ли някои тънкости, които използвате, когато работите със сметана?

24 Ное 2014, 14:16

Обикновено, когато правя сладкиш със сметана, вземам такава с 30% масленост, понеже другата няма тази плътност! Оставям я в хладилника и когато ми потрябва, просто я измивам и разбивам с миксер, първо на по-бавни обороти и после на по-бързи, а като вадя бъркалките, обратно :idea: няма голяма философия, ама до сега не съм чувала към блата да се добавя неразбита сметана, ако ти се пробва - пробвай, ама не знам какъв ефект трябва да има, не знам и какъв блат трябва да направиш :roll:

Re: Имате ли някои тънкости, които използвате, когато работите със сметана?

24 Ное 2014, 15:59

Сметаната се разбира в миксер, освен ако нямате здрави ръце и желание да я разбивате сама ;) Защо пък ще слагате блата в сметаната не разбрах, сметаната е глазура, не би следвало да се разбърква с блата ;)
Добави отговор
Отиди на страница: