Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Мнениеот Kaya » 25 Ное 2014, 17:19

Разбрах,че днес бил международният ден против насилието над жени и се зачудих, в наши дни има ли я още тази гледка или това е нещо,което вече се заклеймява? :?:
Ако преди гледка като тази :!:

Domestic-violence-014.jpg
Domestic-violence-014.jpg (20.29 KiB) Прегледано 1457 пъти

е била нещо нормално, то в наши дни жените и обществото търпят ли насилие? Преди векове,през 19в. никой не е забелязвал, че комшията се е напил и е пребил жена си, но сега жените нямат ли повече права, не са ли готови да се борят с насилието? :shock:
Изобщо се чудя, какво кара една жена да изтърпи една такава ситуация,в която бива пребивана и насилвана всеки ден, от любов ли, безпаричие, вяра, че нещата ще се оправят, или идеята, че не иска децата им да живеят без баща?! А и не само това, обръщат ли жените внимание и на психическия тормоз? :shock:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Мнениеот Snejna » 25 Ное 2014, 17:39

За съжаление все още може да се види насилие над жени и сякаш в България не сме научени как да реагираме, а и от друга страна, жените и цялото ни финансово положение е такова, че масово според мен се страхуват да се разделят, защото не се знае дали ще могат да се справят с живота си. А глупостта да стоиш с някой, който те тормози, защото го обичаш е абсурдно, това означава, че не обичаш себе си, сякаш финансовата част по я разбирам. :roll:
Аватар
Snejna

Re: Смятате ли, че насилието над жени вече е останало в миналото, или все още се случва?

Мнениеот Kremiliya » 25 Ное 2014, 18:00

За съжаление не мисля, че това е отживелица, разбирам постоянно от различни хора, че са ставали свидетели на такова нещо, аз лично не съм участвала в подобна случка и не съм виждала, но според мен е недопустимо да се случва. Тук трябва да се задейства държавата, жените нямат вяра, че могат да бъдат спасени от случващото се.. :(
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Snejna » 06 Юли 2015, 11:18

Все по-чести напоследък станаха тези случаи, хората са толкова изнервени и все може да се намери що да се скарат, то насилието да е само физическо, но не е само това. Много жени дори не го намират за проблем, а по-скоро го виждат като проблем с разбирателството и не търсят никаква помощ. :(
Аватар
Snejna

Мнениеот m.vulev » 06 Юли 2015, 12:33

Не смятам, че е в миналото, но да си призная, че не съм срещал жени с такива проблеми, а те често са особено видими :idea:
m.vulev

Мнениеот M.Tasheva » 06 Юли 2015, 14:57

Най-лошото е, че при положение, че съществуват програми, които защитават жените от насилниците, то те не си търсят правата, дано никога не попадам в такава ситуация, но някак ми е странно, при положение, че това е практика в семейството ти, то ти да не потърсиш помощ :roll:
M.Tasheva

Мнениеот Lisica » 06 Юли 2015, 15:44

M.Tasheva написа:Най-лошото е, че при положение, че съществуват програми, които защитават жените от насилниците, то те не си търсят правата, дано никога не попадам в такава ситуация, но някак ми е странно, при положение, че това е практика в семейството ти, то ти да не потърсиш помощ :roll:

Имам съученичка, която беше тормозена от баща си, както и майка ѝ е жертва на насилие. Нищо не правят срещу него от страх. :( Това е, че беззаконието в България е накарало всички да се страхуват и да не вярват, че нещо може да се оправи.
Аватар
Lisica

Мнениеот Kremiliya » 06 Юли 2015, 16:18

Добре де, не може ли да се подават анонимни сигнали, да се реагира, в момента жените и децата са толкова защитени от такива неща, не е като едно време трай да те бият.. :(
Аватар
Kremiliya

Мнениеот silver933 » 06 Юли 2015, 16:46

Не мисля, че е останало от нашия си манталитет, отдавна жените не са само жени вкъщи, т.е. имат право на социален живот, имат работа, имат хобита. Така че боят е само унижение и мъжете използват надмощието си физически, та и психически. Работата е там, че липсват пари, за да избягат жените.
Аватар
silver933

Мнениеот MerryPop » 06 Юли 2015, 17:13

silver933 написа:Не мисля, че е останало от нашия си манталитет, отдавна жените не са само жени вкъщи, т.е. имат право на социален живот, имат работа, имат хобита. Така че боят е само унижение и мъжете използват надмощието си физически, та и психически. Работата е там, че липсват пари, за да избягат жените.

Вярно е, по-скоро парите са по-големият проблем, а не страхът :idea:
MerryPop

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси