26 Яну 2016, 13:40
jamest написа:"Има ли значение кога какво ядем?" - по скоро има значение колко ядем.
За да запазим своето здраве контролът над това, което консумираме е много важен.
Най-добрият начин да контролираме своите порции е да ядем често, но по малко. Преди да тръгнете на работа си подгответе храната, но на отделни части. И на всеки три часа изяждайте по една малка порция. Така ще избегнете преяждането, което е много нездравословно, а в същото време ще имате възможността да й се наслаждавате по-често.
26 Яну 2016, 13:51
jamest написа:"Има ли значение кога какво ядем?" - по скоро има значение колко ядем.
За да запазим своето здраве контролът над това, което консумираме е много важен.
Най-добрият начин да контролираме своите порции е да ядем често, но по малко. Преди да тръгнете на работа си подгответе храната, но на отделни части. И на всеки три часа изяждайте по една малка порция. Така ще избегнете преяждането, което е много нездравословно, а в същото време ще имате възможността да й се наслаждавате по-често.
26 Яну 2016, 17:38
27 Яну 2016, 10:53
27 Яну 2016, 10:55
Yunona написа:Разбира се, че има значение кога какво ядем. И колко.
Моето правило е просто - ям толкова, колкото ми е нужно днес в зависимост от физическата активност и останалите ангажименти. Подбирам добри, полезни храни, които ме поддържат здрава и във форма. Протеини и бавни въглехидрати след тренировка (за попълване на запасите), плодовете винаги на гладно (защото се усвояват по-добре, без да ферментират). Три основни хранения, две междинни с плодове. Лесносмилаеми храни на вечеря (за да не се претоварвам преди лягане) и т.н. Достатъчно, но не прекалено количество вода през деня и по-малко вечер (за да не съм подпухнала на сутринта)... Май това е. За мен работи прекрасно :)
27 Яну 2016, 15:07
Lilly_milly написа: просто се изисква време, режим, а в една по-ранна възраст не е изграден такъв и винаги има какво друго да се прави пред това да ядеш 6 пъти на ден
27 Яну 2016, 15:39
27 Яну 2016, 17:04
fawla написа:Наистина трябват хранителни навици, но пък аз съм свикнала да ям 2 пъти на ден и се чувствам добре от това, хяпвам към 13ч и после в 19-20ч вечерям и се чувставм супер и пълна с енергия. Следобед много рядко ям каквото и да е било, най-често минавам с едно кафе. :)
27 Яну 2016, 17:13
08 Фев 2016, 12:54