Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Пиете ли газирани напитки, а как се чувствате? Помисляли ли сте някога да се ограничите от тях, за да видите какъв ефект би имало върху здравето ви?

19 Авг 2016, 12:22

black написа:Всякакви хора има. Аз също не ги предпочитам газираните напитки, но познавам човек, който всеки ден пие кола и е с желязно здраве. И това в продължение на години, а не нещо моментно. За мен колата е най-вредна от всички газирани, но факт е моят приятел.

Изключения винаги има - колкото да илюстрират правилото. Не се знае обаче колко дълго ще са изключения и дали в един момент няма да се окаже, че не са никакви изключения. Като моята мила леля, по-младата сестра на майка ми, която често повтаряше, че не вижда нищо лошо в пържените храни и в тестените неща, вкл. честата комбинация от двете. Всичко пържеше - месо, зеленчуци, тесто. Ежедневно се хранеше с такива неща и действително много години нямаше никакви оплаквания освен болки в корема от време на време, но кой ли ги няма. И така докато в рамките на някакви 3-4 месеца доста отслабна. Получи инсулт, след който уж започна да се възстановява, но само 3 седмици след него се появиха много силни коремни болки. Оперираха я по спешност. Оказа се рак в крайна фаза. Дебелото черво, тънките черва, разсейки в черния дроб... Отиде си два дни след операцията :sad: Мисълта ми е, че злото идва отведнъж, но то е резултат от всичко онова, което сме правили години наред. И да, има изключения, но човек не бива да живее с идеята, че именно той е изключението. Просто вероятността да не е, е в пъти по-голяма...

Re: Пиете ли газирани напитки, а как се чувствате? Помисляли ли сте някога да се ограничите от тях, за да видите какъв ефект би имало върху здравето ви?

19 Авг 2016, 13:01

Колата толкова разрушава здравето, малко и сигурно те унищожава. А и не само тя. Такива как "пуша от 30 години и нищо ми няма".. нямат и днес, а утре? Много е тъпо да играеш руска рулетка със здравето си.

19 Авг 2016, 14:59

Напълно съм съгласна с вас. Вреди и убива системното прекаляване или употреба, а не че един или два пъти в месеца си позволяваш да ядеш пица, пържено или да пиеш кола.

19 Авг 2016, 17:17

Както се казва, няма вредни неща, има вредни количества. И всяка седмица да имаш по един лош ден не е нищо съществено, само да не се окаже, че от цяла седмица имаш само по 1 свестен ден.

22 Авг 2016, 10:54

Коремът ми е подут, като пия газирано и не ми е комфортно. Затова си карам на вода само и ми е най-добре :smile: . Съжалявам за лелята на Юнона! Много неприятно, но дали хората си дават сметка дори и в такива случаи коя е причината, довела до подобни проблеми. Аз мисля, че не, смятат, че лошата болест е дошла от само себе си и просто от нищото едва ли не се е появила. А понякога е късно да обърнеш нещата да са по друг начин.

22 Авг 2016, 14:34

За съжаление много често и здрави хора си отиват от тази земя, и такива, които много природосъобразно живеят. Толкова вегани има със сериозни заболявания, а те нали се водят за най-здравословната част от населението. Май до голяма степен всичко е изключение, и в двата смисъла на думата. :roll:

22 Авг 2016, 16:01

То наистина няма закономерност и никой не е застрахован, но все пак ние сме длъжни да направим всичко по силите си да се предпазим от проблеми.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4