Как се научихте да готвите, а как да се науча аз?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как се научихте да готвите, а как да се науча аз?

Мнениеот mangusta » 13 Дек 2014, 15:00

Не зная защо никога не ми се получава храната така както искам, но резултат добър за сега не съм открила, че мога да постигам.

Чета наглед лесни рецепти и смятам, че не е толкова трудно да се сготвят и в крайна сметка се оказва някакъв буламач всичко върху, което съм се постарала! Имало е и случаи, в които съм стигала до такова положение,
thumb.php.jpg
thumb.php.jpg (19 KiB) Прегледано 371 пъти
но сега поне това съм овладяла. Надявам се да ми споделите вашата история, как вие се научихте да готвите и какво ви костваше това.

Нямам идея как да кача нивото си на готвене, опитвала съм различни неща, но съм доста разсеяна и невнимателна, може би и заради това все нещо не излиза както трябва :roll: Помогнете ми да се науча да готвя, имам голямо желание, но възможностите ми не мога да преценя защо са така ограничени? :roll:
mangusta

Re: Как се научихте да готвите, а как да се науча аз?

Мнениеот penny » 13 Дек 2014, 15:05

Не зная дали има някаква рецепта, по която да се научиш да готвиш, щом имаш истинско желание за това, просто го направи, но покрай теб нека няма телефони и телевизори, лаптопи, които да се разсейват, просто прави това, с което си се захванала. Също е доста полезно, ако имаш таймер на фурната или си направи аларма на телефона, ако си сложила да печеш нещо или да вариш, това ще те подсети да го погледнеш тъкмо навреме :idea:
penny

Мнениеот Kremiliya » 13 Дек 2014, 15:22

Всичко е в опитите, трябва да се пробвате. В началото, когато се омъжих и на мен ми беше трудно да готвя, преди това винаги си вземах на бързо нещо или си правих салата. Но с времето се наложи да готвя за цялата къща, няма как да оставиш хората гладни. Започнах малко по малко, питах, гледах, експериментирах. Сега смея да твърдя, че доста добре ми се получава готвенето :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mon_ton » 13 Дек 2014, 16:03

Аз сега се уча да готвя, наистина е много трудно, нищо не ми се получава, или ще го изгоря, или ще прилича на вода с някакви неща из вътре, абе не ми се получава :( :cry:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Burborino » 13 Дек 2014, 17:08

Продължавай да пробваш разни лесни рецепти. Така ще получиш някаква основа и после дори ще можеш сама да си експериментираш. Прави в началото някакви класически неща. Дори да се проваляш не се отчайвай. С много желание и труд всичко се постига. Готвенето далеч не е толкова трудно колкото всички мислят.
Със сигурност всички хора, които могат да готвят са имали немалко провали в кухнята. Аз готвя от 16 годишна и дори до ден днешен се случва да сбъркам нещо или нещо да не ми се получи, но просто продължавам напред.
В нашето семейство и баба ми и майка ми са големи кулинари и явно е било неизбежно и аз да започна да обичам да готвя.
Но си спомням като бях тийнейджърка как казвах, че аз ниииикога няма да влезна в кухнята, камоли пък да готвя :lol: :lol: :lol: Година по-късно някак сама пожелах да опитам някакви неща.
Ако имаш някакви терзания вместо да се чудиш по добре попитай някой близък който може да готви. И така. желание, упоритост и никакво отказване дори да не е станало перфектното ядене.
Аз си спомням първите ми пълнени чушки... лелеееее можеше да убиеш някой с тях. :lol: :lol: :lol:
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Pipilota » 15 Дек 2014, 11:03

Ооо, не се отчайвайте! :)
Аз за първи път когато готвих картофена яхния вътре плуваха парченца лук и картофи, а червения пипер стоеше на точки, представете си за какво става въпрос :mrgreen: :lol: :lol: :lol: А сега смея да твърдя, че се справям много добре! :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 15 Дек 2014, 11:42

мисля, че готвенето по-скоро е талант, ако говорим за онези готини и красиви неща, които се приготвят, а не за ежедневна храна. Все може да се направят спагети, боб, картофи. Най-важното е да се опитва ;)
Аватар
Lollipop

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Дек 2014, 16:16

О, с много изгорени манджи и с много изхвърлени тенджери успях да се справя с готвенето, но още не съм се усъвършенствала напълно. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Elica » 15 Дек 2014, 17:08

Все още се мъча да се науча, от скоро живея с приятеля си и се старая да му приготвям поне вечеря.. понякога :mrgreen:
Аватар
Elica

Мнениеот Snejna » 15 Дек 2014, 17:52

Малко по малко стават нещата, но наистина е най-вече талант. Имам приятелка, чиято кухня е обзаведена от-до, но за сметка на това никога не съм хапвала нещо вкусно у тях. :roll:
Аватар
Snejna

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети