Заплетените, сухи и късащи се краища на косата, има ли надежда за възстановяване?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Заплетените, сухи и късащи се краища на косата, има ли надежда за възстановяване?

Мнениеот dessiblond » 15 Дек 2014, 16:09

Не зная дали има спасение за краищата на косата ми. Нали се сещате как особено през зимата стават едни заплетени, сухи, късащи се... :cry: :cry: :cry: тъжна гледка :cry:

Подстригвам се всеки месец, не смея да прескоча, но избавление няма от заплетените, сухи, късащи се краища на косата. Вече опитах с няколко маски, които твърдяха, че помагат, но ефект нямаше или поне така си мисля.

Странното е, че докато съм под душа и отмивам маската няма проблем, нямам проблем дори и след като я отмия, но щом започне да съхне, краищата пак се заплитат :idea:
Long-Hair.jpg
Long-Hair.jpg (42.43 KiB) Прегледано 1464 пъти
Дали ще е необходимо крайна радикална мярка за такива краища - сухи, заплетени и късащи се или има някаква надежда за възстановяване? :roll:

Какви съвети можете да ми дадете, избавяли ли сте се от този проблем :roll:
dessiblond

Re: Заплетените, сухи и късащи се краища на косата, има ли надежда за възстановяване?

Мнениеот penny » 15 Дек 2014, 16:16

Имам една приятелка, която дълго се мъчи по този начин с косата си и загуби битката, подстрига се съвсем късо. Пробва доста неща, разбира се преди това, но косата й се накъсваше, заради тези сухи и заплетени краища, преди да стане дълга. Опитай с някакви природни съставки, които да подхранват и да овлажняват косъма и ако се боядисваш това може също да оказва влияние :roll:
penny

Re: Заплетените, сухи и късащи се краища на косата, има ли надежда за възстановяване?

Мнениеот Mon_ton » 15 Дек 2014, 16:24

A aз да ви питам - вие под душа решете ли косата си? Това е една от най-сериозните грешки, които също могат да ви помогнат косата ви да бъде с накъсани краища.. :roll:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Slavena » 15 Дек 2014, 17:34

Mon_ton написа:A aз да ви питам - вие под душа решете ли косата си? Това е една от най-сериозните грешки, които също могат да ви помогнат косата ви да бъде с накъсани краища.. :roll:

Между другото и аз съм чувала, че не трябва да се реше косата под водата иначе маски с яйце си мисля, че ще се отразят много добре. ;)
Slavena

Мнениеот S_Milenska » 16 Дек 2014, 13:55

И моята коса беше такава, обаче започнах често да я подстригвам и маски с яйце да си правя от време на време ;)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Lilly_milly » 16 Дек 2014, 14:40

Моята коса не можеш да я срешеш по никакъв друг начин, освен под душа с много балсам, ситно къдрава е и това ми е изходът!
Lilly_milly

Мнениеот Lollipop » 17 Дек 2014, 12:03

Lilly_milly написа:Моята коса не можеш да я срешеш по никакъв друг начин, освен под душа с много балсам, ситно къдрава е и това ми е изходът!

Да, къдравата коса няма как да бъде сресана иначе, но като цяло е вредно да се реше косата под водата, но в твоя случай е ясно защо. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 18 Дек 2014, 12:10

Трябва ти сериозно подхранване на косата, учудвам се, че при положение, че всеки месец се подстригваш казваш, че е в отчайващо състояние. Може би не я третираш правилно.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Slavena » 19 Дек 2014, 17:45

Правете си маски с бира и яйца те са много добре за косите :)
Slavena

Мнениеот Kaya » 22 Юни 2015, 12:51

Oт скоро започнах и аз да си слагам кокосово масло по краищата на косата и наистина мога да кажа, че стана по-жизнена. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Следваща

Назад към Козметика и грим