Правила на форума
Добави отговор

Re: Каква промяна откривате във вагината си след раждането?

28 Авг 2018, 15:34

Като ти се струпат няколко по-основни проблема едва ли Кегеловите упражнения могат да разрешат отпуснато влагалище, което на всичкото и отгоре се изпуска. Нито пък таблетките могат да разрешат такъв род проблеми.

31 Авг 2018, 15:39

Gold написа:Като ти се струпат няколко по-основни проблема едва ли Кегеловите упражнения могат да разрешат отпуснато влагалище, което на всичкото и отгоре се изпуска. Нито пък таблетките могат да разрешат такъв род проблеми.

Тука може да прочетете за жена родила преди година и половина, която има проблеми при задържането, а друга и болезненост при полов акт.
https://www.facebook.com/SvetiLazarHosp ... 9476909919

01 Сеп 2018, 11:33

Могат да помогнат, при малки проблеми, не при някакви сериозни усложнения.

03 Сеп 2018, 14:15

За кегеловите упражнения май говорихме. При по-леки неразположения могат и да имат ефект, но за сериозните травми едва ли. Травматичното раждане носи доста неразположения, които не могат да се решат с тези упражнения.

04 Сеп 2018, 14:53

Наскоро моя приятелка ми се оплака, че изпитва болка по време на полов акт. Тя роди секцио- дали е възможно да се проявяват някакви сраствания. На какво лечение подлежат те?

04 Сеп 2018, 17:18

Yarost, нека се обърне към д-р Бойко Димитров. Има описан подобен случай с жена, която изпитва болка при полов акт след раждане. Можеш да видиш, има и телефон за контакти.
Здравейте, днес ще публикуваме най-често задаваните въпроси от поредицата онлайн консултации с д-р Б. Димитров заедно със съответните отговори. При нужда не се колебайте да се свържете с нас на тел. 02 962 2005.

"След раждането имам уринарна инконтиненция и освен това болки при секс, като усещането е като че ми опира. Ходих на няколко гинекологични прегледа при различни лекари и според тях физиологично всичко е наред и нямам смъквания. На какво може да се дължат тези оплаквания и мога ли с нещо да ги овладея (за изпускането питам)?"

– Здравейте, при Вашия случай явно няма промяна в нормалната анатомия и разположение на женските полови органи. Наличието на болка при полови контакти може да е израз на възпалителен процес на пикочния мехур или на вътрешните гениталии. Обикновено е достатъчно медикаментозна терапия на инконтиненцията, разбира се след отхвърляне на евентуален възпалителен процес. Друг възможен вариант на лечение е лазерната процедура с апарат Mona Lisa Touch. Тя е напълно безболезнена, извършва се в амбулаторни условия и има дълготраен ефект.

05 Сеп 2018, 17:42

Yarost написа:Наскоро моя приятелка ми се оплака, че изпитва болка по време на полов акт. Тя роди секцио- дали е възможно да се проявяват някакви сраствания. На какво лечение подлежат те?

При секцио сраствания може да се получат в матката, а не във влагалището. Но щом изпитва болка, задължително трябва да отиде на лекар.

07 Сеп 2018, 15:24

Трябва да посети лекар задължително. Обичайно срастванията от секцио могат да доведат до дискомфорт по време на полов акт, но доколкото знам след време тези сраствания се поразнасят и си идват ня място нещата.

07 Сеп 2018, 15:32

annamaria написа:Трябва да посети лекар задължително. Обичайно срастванията от секцио могат да доведат до дискомфорт по време на полов акт, но доколкото знам след време тези сраствания се поразнасят и си идват ня място нещата.

Нали заради тези сраствания след секцио, второ и трето раждане трудно може да се случи по естествен път?

10 Сеп 2018, 15:50

Много малко са лекарите, които се наемат след секцио да пристъпят към естествено раждане. И нормално, защо ако има някакви сраствания, това да се причинява на жената. Няма нужда раждането да става още по-травматично. Почти всяка жена родила естествено рано или късно започва да се оплаква от нещо си. Положението става още по-тежко по време на менопауза.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 61