Какви сосове и сиропи можете да ми предложите за сладкиши?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Какви сосове и сиропи можете да ми предложите за сладкиши?

Мнениеот веселказасмяна » 19 Дек 2014, 12:14

Много обичам плодовите сосове за торти и сладкиши, така и не се научих да ги правя за съжаление. :(
Като цяло в сладкишите хич ме няма. Не зная какво правя и какво струвам, но често блатовете ми се получават доста сухи и искат сиропиране, а тази кофти захарна вода дето правя, въобще не ми харесва! :evil:

До сега не се сещам някъде да съм виждала други сиропи, с които да се напояват блатовете, затова искам помощ от публиката! :!: Можете ли да ми предложите спиропи или сосове, такива, които хем да правят блата мек, хем да са плодови и тортата да е с дъх на плодове? :idea:
Ммм видях това и си мислих, че може и да не е лесно за направа, но пък изглежда страшно вкусно :idea:
souffle-cake.jpg
souffle-cake.jpg (45.45 KiB) Прегледано 928 пъти
Много ще ме зарадвате и не само мене, най-вече домочадието с предложения за сосове или сиропи, с които да си напоявам коравите сладкиши! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
веселказасмяна

Re: Какви сосове и сиропи можете да ми предложите за сладкиши?

Мнениеот nadqta » 19 Дек 2014, 12:19

Аз правя една медоподобна глазура, с която като престои един ден сладкиша става много мек и вкусен, става лесно със захар, вода и лимонов сок а пропорциите са 200 захар, 25мл. лимонов сок и 100 мл. вода, като можеш да ги удвоиш, ако ти се струва малко :idea: експериментирам понякога, като добавям есенции и така става с различен вкус, всеки път сладкиша :idea: ;)
nadqta

Мнениеот S_Milenska » 19 Дек 2014, 14:26

Тази кофти захарна вода е супер вкусна, ако се направи правилно, грешката при нея е, че всеки бърза да свали водата от котлона и не чака да се превърне в сос, а продължава да бъде вода.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 22 Дек 2014, 17:08

S_Milenska написа:Тази кофти захарна вода е супер вкусна, ако се направи правилно, грешката при нея е, че всеки бърза да свали водата от котлона и не чака да се превърне в сос, а продължава да бъде вода.

Аз много го харесвам този сироп, а когато става въпрос само да се сиропира предпочитам да използвам малко сок от компот ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот maminka » 27 Дек 2014, 21:26

Rali_hr написа:
S_Milenska написа:Тази кофти захарна вода е супер вкусна, ако се направи правилно, грешката при нея е, че всеки бърза да свали водата от котлона и не чака да се превърне в сос, а продължава да бъде вода.

Аз много го харесвам този сироп, а когато става въпрос само да се сиропира предпочитам да използвам малко сок от компот ;)

Блак... сока от компот ми е по-гадно и от захарната вода :mrgreen: според мене няма нужда от нещо кой знае какво, за да стане мекичък блат, просто след като се намаже с крем трябва да престои една нощ :idea:
maminka

Мнениеот Burborino » 27 Дек 2014, 23:45

Може да се сиропира със силно подсладено кафе ако видът на сладкиша го позволява.
Сиропирала съм с плодови сиропи приготвени на момента. Сварени със захар и малко вода до сгъстяване. Може да се използва и само сиропа или и плодовете заедно с него.
Най-обичам с обикновен захарен сироп, но наистина не се сваля веднага от котлона, а трябва да се сгъсти. Може да му се добави шушулка ванилия или малко лимон или друга есенция и/или подправки (пръчка канела, анасон). След сваряване на сиропа може да се добавят няколко лъжици мед да се разтопят и тогава става приятен меден сироп.
Сиропирала съм с подсладено прясно мляко.
What's it got in its nasty little pocketses, eh, my precious?
Аватар
Burborino

Мнениеот Pipilota » 29 Дек 2014, 09:26

С всичко може да се сиропира, дори и с алкохол, особено по-ароматен, като ром например. Но аз не ги обичам такива... пияни :))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 29 Дек 2014, 11:36

Pipilota написа:С всичко може да се сиропира, дори и с алкохол, особено по-ароматен, като ром например. Но аз не ги обичам такива... пияни :))

Много мразя алкохолни сиропи или пък с кафе, това значи, че сладкиша не става за деца, пък и колкото е тежък от сладкото става още по-гаден... :mrgreen:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Malina » 29 Дек 2014, 16:23

Kaya написа:
Pipilota написа:С всичко може да се сиропира, дори и с алкохол, особено по-ароматен, като ром например. Но аз не ги обичам такива... пияни :))

Много мразя алкохолни сиропи или пък с кафе, това значи, че сладкиша не става за деца, пък и колкото е тежък от сладкото става още по-гаден... :mrgreen:

Аз също не ги харесвам, то всъщност сироп става от всичко, дори и чай да си направиш достатъчно ароматен може да се използва за сиропиране.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Anka » 30 Дек 2014, 13:41

Аз точно такива ароматни и пияни сосове много харесвам, особено ако са и с кафе са още по-хубави :)
Аватар
Anka

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети