Жените по-често пренебрегват здравословни проблеми?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Жените по-често пренебрегват здравословни проблеми?

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Дек 2014, 13:27

Скоро си говорих с един доктор, който скоро беше отказал цигарите и каза, че му прави впечатление, че жените не се плашат от болестите, докато с мъжете не било така. И после прочетох, че жените са и по-склонни да пренебрегнат и проблеми със сърцето... :|

Heart-Health-Women.jpg
Heart-Health-Women.jpg (30.19 KiB) Прегледано 829 пъти

И като сложим и всички профилактики, които жените често пропускат ми се вижда истина, че жените са по-немарливи към здравето си от мъжете.. Вие как мислите? Жените пренебрегват ли здравословните проблеми и защо го правят? А когато отидат на лекар дали са наистина честни с него или не издават колко е сериозно състоянието им в действителност.. на какво отдавате това поведение? :?:

Аз за себе си мога да кажа, че е истина - много съм немарлива, за другите не е така, при всеки симптом ги пращам на лекар, но когато става въпрос за мен съм склонна да пренебрегна проблема и да реша, че ще си мине от само себе си.... Ясно е, че правя грешка, да, но мислите ли че този проблем е по-характерен за жените или и мъжете пренебрегват здравето си и прикриват проблемите пред лекаря? :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Re: Жените по-често пренебрегват здравословни проблеми?

Мнениеот Slavena » 22 Дек 2014, 13:47

Мисля, че това се дължи на факта, че майките не искат да създават проблеми на семействата си и да са в тежест, само че често се получава точно обратното... аз съм същата, пренебрегвам себе си, за да имам за други неща, всичко е пари в този живот :(
Slavena

Мнениеот Malina » 22 Дек 2014, 14:23

Това зависи от самия човек, аз съм много отговорна пред здравето си, постоянно се преглеждам, никога не пренебрегвам проблем!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Rali_hr » 29 Дек 2014, 13:27

Не е хубаво така, защо го правят не знам, аз съм много педантична към здравето си и постоянно съм при лекаря!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 18 Май 2015, 10:32

Категорично е така, аз много мразя да ходя на лекар, все очаквам, че всичко ще ми мине от само себе си! За съжаление не се получава така, както ми се иска.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Alexandrina » 18 Май 2015, 14:14

Аз мисля че просто мъжете са по-големи паники и ако кихнат веднъж смятат че умират :mrgreen:
Alexandrina

Мнениеот BeenieGal » 18 Май 2015, 14:30

Alexandrina написа:Аз мисля че просто мъжете са по-големи паники и ако кихнат веднъж смятат че умират :mrgreen:

Да де, така е в двете противоположности сме, но наистина не трябва да занемаряваме дамите, а пък господата трябва да са наясно, че колко по-лоши неща мислят, то те толкова по-често ще им се случват :idea:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот Pipilota » 18 Май 2015, 14:37

BeenieGal написа:
Alexandrina написа:Аз мисля че просто мъжете са по-големи паники и ако кихнат веднъж смятат че умират :mrgreen:

Да де, така е в двете противоположности сме, но наистина не трябва да занемаряваме дамите, а пък господата трябва да са наясно, че колко по-лоши неща мислят, то те толкова по-често ще им се случват :idea:

Бе не знам, в много случаи по-тежките болести са при мъжете, не знам от коя немарливост точно, тъй че май е въпрос на .. късмет..
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Anka » 18 Май 2015, 15:03

Жените трябва да са много по-отговорни към здравето си, виждам и аз много случаи, при които всеки казва ще ми мине, но защо е необходимо да се затормозяваме!?
Аватар
Anka

Мнениеот Lollipop » 15 Юни 2015, 12:15

Аз съм същата, все чакам да ми мине от само себе си, но то не всеки път се случва, за съжаление. :(
Аватар
Lollipop

Следваща

Назад към Общи здравни теми