Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

03 Яну 2015, 15:02

Покрай тези празници и най-вече сутрините след празниците установих, че никога не съм правила шкембе чорба, апък няма какво да се лъжем, тя си е повече цяр отколкото храна :mrgreen:

Така де, не виждам нищо трудно в рецептите, освен чистенето на шкембето, :D ама в крайна смета явно си има своите тънкости, щом не всеки може да я прави :idea: Да си призная само знам как изглежда крайния вариант, хайде, вие сте... :mrgreen:
image.jpg
image.jpg (17.14 KiB) Прегледано 3807 пъти
Така, че бързо казвайте тайната на шкембе чорбата, че моя мъж от Нова година е започнал да ме припира да му готвя шкембе, ама вкусно да било :mrgreen: :mrgreen:

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

03 Яну 2015, 15:05

Моята тайна е в една закусвалня близо до нас, там я правят перфектна :D :D :D :D Много пъти съм гледала как се прави шкембе чорба и зная уж някакви тарикатлъци, ама като зная, че може да оплескам много нещата, предпочитам да не хабя храната, а и си имам супер вариант, при спешна нужда от шкембенце :D :D

04 Яну 2015, 12:20

Въпреки, че шкембето е доказано чудотворно лекарство за махмурлук аз никога не съм я яла. Много гнусно ми се вижда това шкембе, макар че онзи ден за първи път видях на живо как изглежда суровото шкембе и сякаш не беше толкова зле, но все пак не мога да се примиря за да опитам. Иначе зная, че му се слага прясно мляко и до колкото разбрах онзи ден, ако няма изобщо вода, а има само прясно мляко е най-вкусно. :roll:

04 Яну 2015, 15:00

Много обичам да си хапвам шкембе чорба, но да ви кажа само веднъж съм го правила и не ми се получи, добре че имаме все още качествени шкембеджийници в България и може да се насладим там на истинския вкус :)

05 Яну 2015, 10:07

Lollipop написа:Много обичам да си хапвам шкембе чорба, но да ви кажа само веднъж съм го правила и не ми се получи, добре че имаме все още качествени шкембеджийници в България и може да се насладим там на истинския вкус :)

Особено планинските места без шкембеджийница не може просто ;)

05 Яну 2015, 11:16

Шкембето не върви ли най-добре с бира? :) Сега като се замисля, шкембе чорбата като е течна, ако се хапва докато се пие бира не става ли твърде тежко и водно на стомаха? :Р

05 Яну 2015, 11:41

Pipilota написа:Въпреки, че шкембето е доказано чудотворно лекарство за махмурлук аз никога не съм я яла. Много гнусно ми се вижда това шкембе, макар че онзи ден за първи път видях на живо как изглежда суровото шкембе и сякаш не беше толкова зле, но все пак не мога да се примиря за да опитам. Иначе зная, че му се слага прясно мляко и до колкото разбрах онзи ден, ако няма изобщо вода, а има само прясно мляко е най-вкусно. :roll:

Майка ми прави вкусна шкембе чорба и наистина много прясно мляко харчи за нея, явно наистина я вари в прясно мляко, а и до колкото знам застройката също е много важна. :)

05 Яну 2015, 12:53

Оооо, шкембе с бира е идеалната комбинация, няма какво да се чудите! А що се отнася до рецептата за шкембето, то наистина с повече прясно млято става жестоко, накрая хубава застройка с яйце и кисело мляко, препържен червен пипер и много чесън! :mrgreen:

05 Яну 2015, 14:37

Не знам на шкембе чорбата, но на шкембето като цяло му знам тайната. :lol: :lol: :lol:
Забелязал съм обаче, че най-добрата шкембе чорба обикновено е извън големите градове, защо така?

06 Яну 2015, 11:04

Andrey написа:Не знам на шкембе чорбата, но на шкембето като цяло му знам тайната. :lol: :lol: :lol:
Забелязал съм обаче, че най-добрата шкембе чорба обикновено е извън големите градове, защо така?

Особено покрай хижите нали! :) може би защото там се събират да пият сериозните хора и после се нуждаят от сериозно изтрезняване или може би там ни е по-вкусно! :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2