Какви растения да отглеждаме за да имаме чист въздух у дома

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Какви растения да отглеждаме за да имаме чист въздух у дома

Мнениеот Pipilota » 08 Яну 2015, 10:25

Всички знаем, че растенията пречистват въздуха, най-вече дърветата. И аз като всяка жена много обичам да гледам различни саксийни цветя у нас. Особено такива гледки са ми много приятни: :D

Flickr.jpg
Flickr.jpg (79.55 KiB) Прегледано 5827 пъти

Освен красотата на растенията, има ли такива, които пречистват въздуха повече от останалите? Мъжът ми е с астма и живеем до една доста уживена улица и отгоре на всичкото сме на първия етаж, та може да си представите колко е мръсен въздуха вкъщи. :x Сега отглеждам няколко драцени, един фикус и малко кактуси. Градинката ми е от скоро, затова ако знаете кои растения биха ми свършили повече работа за добър въздух споделете ги! :))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Какви растения да отглеждаме за да имаме чист въздух у дома

Мнениеот Lollipop » 08 Яну 2015, 11:46

За това пък не съм се замисляла - да има растение, което да пречиства повече от останалите. Но дори и да не уцелиш точно такова, то количеството би трябвало в случая да е равностойно на качеството и да ти помогне. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 08 Яну 2015, 12:50

Ти ако имаш такава хубава градинка надали ще е от значение какви точно са растенията, но след като толкова проблеми имаш с мръсния въздух около блока ти трябва да помислиш за по-сериозни начини за справянето с тях.
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 08 Яну 2015, 14:21

Мисля, че всички растения вкъщи вършат една и съща работа, независимо какви точно са. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Elica » 08 Яну 2015, 17:03

Е това вече ми се вижда странно, специални растения ли трябва да гледаме за чист въздух, мислих, че всички вършат еднаква работа наистина! Но всичко е възможно в природата де. Аз у нас не гледам нито едно цвете :(
Аватар
Elica

Мнениеот Kremiliya » 10 Яну 2015, 14:24

Аз си гледам един огромен фикус, традиционалистка съм хахахах :))
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Ваня Стойчева » 13 Яну 2015, 11:17

Аз отглеждам кактуси, не знам дали са много подходящи, но се гледат и много лесно, аз също си мечтая за такава градинка, като на снимката и някой ден се надявам да успея да си я направя.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот mix_twix » 19 Яну 2015, 18:25

Ваня Стойчева написа:Аз отглеждам кактуси, не знам дали са много подходящи, но се гледат и много лесно, аз също си мечтая за такава градинка, като на снимката и някой ден се надявам да успея да си я направя.

Аз също предпочитам кактусите, лесно се гледат, пък и наистина имат добър вид, любими са ми, не обичам цъфтящи растения.
Аватар
mix_twix

Мнениеот iwoni » 20 Май 2016, 15:32

Драцената и хризантемите са такива растения. Който не харесва цъфтящите, избира първото, в почти всяка къща го има. Който предпочита цъфтящите, хризантемата е добър избор.
iwoni

Назад към За дома – съвети и идеи