30 Яну 2015, 17:17
Rali_hr написа:rabotnata pchela написа:Ние малко сменихме темата за митовете на косата

Затова пък аз ще добавя едни, който чух скоро, а именно, че слънцето причинява косопад.

Това няма как да стане, да знаете.

Може би се препоръчва носенето на шапка?

Може би се "гори" косата ли? Не знам, аз не съм чувала такова нещо. Но ако слънцето вреди на скалпа и се получи някакво раздразнение, може би това би довело до косопад.
30 Яну 2015, 17:46
Грохот написа:Ама да ви кажа не е мит това с носенето на шапка и косопада, има доста примери около мен

За шапката бива, ама че слънцето води до косопад е смешно!
30 Яну 2015, 19:51
Само смехории са тези митове - абсурдни са просто.

)
08 Апр 2017, 14:10
за слънцеот и косопада може да има нещо общо, според м ен, ако се излага постоянно косата на слънце, косата може да се увреди, а увреждането на косъм ачесто си върви и с косопад.
10 Апр 2017, 10:40
Аз пък да ви кажа един от митовете за косата, които знам е, че ако носиш постоянно шапка се запарява скалпа на главата и в един момент ще почне косопад. Една приятелка дето замина да живее в Лондон имаше съквартирантка индийка-арабка, която била все забулена и когато сваляла кърпата вкъщи, се виждало как оплешивява. Сега не знам дали това е мит или истина, но съм склонна да вярвам. За да избегна подобен проблем, обмислям мезотерапия за коса. И без това съм с тънък косъм и адски бавно ми расте косата. Нещо подобно ще я съживи.
10 Апр 2017, 12:55
Напълно нормално е да изтънява, въпреки че се намесвам в приказките ви по женски. Военните на времето оставаха без косми по краката, заради постоянното търкане в по-грубите дрехи. Така и с косата, като се търка постоянно в нещо, косъма пада.Може да го забележите и по собствените си крака да речем, където се търкат в дрехите космите са по-малко, отколкото на другите места.
10 Апр 2017, 15:25
Много интересно, точно тези религии смятат, че косата се свързва много с пошлостта и т.н. и за това трябва да бъде покрита, а в същто време благодарение на това, косата им окапва. А косата на жените по целия свят се приема за най-секси.
11 Апр 2017, 10:42
Monika_Spasova написа:Много интересно, точно тези религии смятат, че косата се свързва много с пошлостта и т.н. и за това трябва да бъде покрита, а в същто време благодарение на това, косата им окапва. А косата на жените по целия свят се приема за най-секси.
Monika_Spasova, права си, но дори да не нося толкова често шапки (изключвам зимния сезон), косата ми пак е изтънена и дори да я боядисвам, изгореното в краищата много си личи. Цялата ми коса прилича на метла, просто вече не знам какво да правя и добре, че се светнах, че има процедура за коса, че да се опитам да спася каквото е останало от нея. Надявам се, чрез този начин да се стимулира и да расте по-бързо. Дори съм намалила използването на преса за коса, но пак е все така изтощена.
11 Апр 2017, 11:10
Пробвала ли си с различни маски, докато дойде време за терапията? Моя колежка подхранваше краищата си с кокосово масло и беше много доволна, маската за коса с яйце също е много подхранваща, но е важно да не се отмиваш с топла вода (за да не сготвиш яйцето). Поне веднъж седмично може да я правиш, а с кокосовото масло, ако не се притесняваш, може да ходиш постоянно намазана, но косата стои като мокра в края.
12 Апр 2017, 10:52
kauda написа:Пробвала ли си с различни маски, докато дойде време за терапията? Моя колежка подхранваше краищата си с кокосово масло и беше много доволна, маската за коса с яйце също е много подхранваща, но е важно да не се отмиваш с топла вода (за да не сготвиш яйцето). Поне веднъж седмично може да я правиш, а с кокосовото масло, ако не се притесняваш, може да ходиш постоянно намазана, но косата стои като мокра в края.
kauda, пробвах едно време, когато имах повече време, не работех и можех да стоя с маска за коса с часове. Използвах мляко, тривитаминол за растеж, мед, хининов шампоан и хининова вода...каквото се сетиш. Имаше някакъв ефект, но не оптимален. Сега вече искам да се подложа на тази терапия, а видях че има и филъри за коса. Мисля, че само така ще получа задоволителен резултат. А от друга страна не мога да си позволя да спра с пресата за коса, защото нямам никакъв обем. Не искам да я топирам, защото пък така ще се накъса косъма още повече.