Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
06 Мар 2015, 12:04
Lollipop написа:Аз пък си държа всичко в хладилника, ама като казвам всичко - всичко.

) Дори и хляб прибирам там.
Сега ако кажеш, че и ориза държи в хладилника те признавам.

Аз прибирам само свежите храни в хладилника, маруля, моркови, пресен лук, всички "зимни" зеленчуци държа в един огромен кашон на терасата.
02 Юни 2017, 11:35
Има си някои трикове, например зеленолистните трябва да се измият и изсушат и да се приберат в пликове и така издържат поне седмица и са готови за консумация. Някои неща обаче не могат да бъдат запазени свежи за по-дълго време, отколкото сами биха си изтраяли. Пробвала съм всички трикове за запазване на авокадото от покафеняване, но никой не е ефикасен.
02 Юни 2017, 14:44
някои храни могат да се опазят за по-дълго, ама други абсурд да се запазят качествено.
02 Юни 2017, 15:09
Има си трикове с които да се хакне храната,а така да се каже. Марулята, слдкато се измие и нареже, може да се съхрани, след като бъде добре подсушена за няколко дни и да останае свежа, така имаме готова за салата маруля. Краставиците и доматите се съхраняват в найлонов плик за по-дълго, отколкото ако ги оставим директно в хладилника. Чесънът е добре да бъде изсушен и така издържа повече време, отколкото ако бъде оставен в найлоновата си торбичка. Картофите е добре да дишат, гъбите издържат отворени и проветрени в хладилника доста време. :)
03 Юли 2017, 11:41
Да си допълня трика за авокадото, което се намазва със зехтин е супер! Наиситна не покафенява, вече слагам така и на гуакамоле зехтин, за да се съхрани. Много съм доволна. Мажа си с мазнина - с олио или зехтин отрязаното авокадо и го прибирам в торбичка и в хладилника. Издържало ми е дни наред!
03 Юли 2017, 14:05
Рали и аз скоро едно видео гледах и реших да пробвам, макар че бях скептично настоена. Ама да не повярва човек то взе, че стана. Много добре се съхрани. Идеано, ако си решил дас и хапнеш авокадото в рамктие на 2-3 дена.
04 Сеп 2017, 15:50
Зависи каква е храната и колко време ще я съхраняваме. Най-голям проблем са ми доматите, които не успявам да съхраня достатъчно добре, бързо се развалят, а уж казват, че не бива да се слагат в хладилник, но освен там не виждам по какъв друг начин мога да ги запазя.
Иначе зеленолистните измивам, после оставям да се изсушат и след това прибирам в торбичка заедно с парче кухненска хартия. Издържат ми по седмица без проблем.
04 Сеп 2017, 18:46
за да не се развалят просто трябва да са пред очите. Аз не прибирам нищо в торби в хладилника, защото не го виждам и съответно го забравям. слагам в чиния и в шкафа за зеленчуци, така хем че заема повече място, което мипречи да трупам още и още, второ, че го виждам постоянно.
14 Ное 2017, 12:51
Със сигурност трябва да се яде по-често такава свежа храна и да не се оставя да се залежава из хладилника. По-редовното почистване, проверката всяка седмица и да се хапва това, което изостава е най-сигурния начин, че ще се яде прясна храна,която няма да бъде изхвърлена.
15 Ное 2017, 12:11
Пробвали ли сте да увиете дръжките на бананите във фолио, казват, че така издържали много по-дълго време.