Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
25 Юни 2015, 11:22
Това е истината, че ние ограничаваме страшно много, изискваме много без изобщо да се замисляме какво искат децата. Казваме това трябва да стане, независимо на детето, че точно в този момент ама изобщо не му се пие мляко да речем, обаче ние държим на нашето трябва.
Мисля, че не съзнаваме, че децата са като нас, само че с по-малък размер и сега се учат, но те вече имат своите предпочитания и изглед над света, трябва да се научим взаимно да се разбираме и изслушваме, за да бъдем щастливи и ние и децата ни.
25 Юни 2015, 13:45
Децата много се обиждат, когато ги сравняват с някое друго, а аз се усещам, че понякога го правя, вианги давам пример на единия с другия и това е много напрягащо.
25 Юни 2015, 15:32
Pipilota написа:Децата много се обиждат, когато ги сравняват с някое друго, а аз се усещам, че понякога го правя, вианги давам пример на единия с другия и това е много напрягащо.
Хем го знаеш, пък го правиш.

Обаче поне си признаваш, в повечето случаи никои нищо не си признава, всеки се прави на Перфектен родител !
26 Юни 2015, 16:34
Определено е много сложно да изгражда един човек друг, а с децата е точно така, родителите са тези, които трябва да направят децата си .. някакви.

Много сложна задача в това изнервено и забързано ежедневие.
27 Юни 2015, 11:05
Имам чувството, че просто пропускаме да осъзнаем индивидуалността на децата и факта, че те самите също имат претенции, имат желания, има неща, които им харесват и не. Имат дори мнение. Изключително важно е децата да се изслушват,това ги кара да се чувстват значими и истински, а не малки и нищожни. Вярно е, че в повечето случаи знаем, че децата няма да ни кажат нещо велико, но това не значи, че не трябва да ги чуем.
01 Сеп 2015, 13:52
И аз мисля, че всички правим всичко да бъдат щастливи децата ни, но просто не се получава понякога, може би факта, че живеем в толкова напрегнато време си дава своето отражение.
11 Сеп 2015, 13:16
затова винаги можем да ги зарадваме като им купим нещо малко и да се кефят
11 Сеп 2015, 13:59
Slavena написа:затова винаги можем да ги зарадваме като им купим нещо малко и да се кефят

Подаръци, подаръци, не може винаги подаръци, най-много се нуждае от внимание малкото човече.
12 Сеп 2015, 10:00
Ние родителите често можем да бъдем жестоки, това е истината.. ;( Колкото и да не ни се иска да го признаем, много често постъпваме зле с децата си и ги тормозим дори и да не го осъзнаваме. Затова растат нещастни и обидчиви.
22 Сеп 2015, 14:21
Lollipop написа:Ние родителите често можем да бъдем жестоки, това е истината.. ;( Колкото и да не ни се иска да го признаем, много често постъпваме зле с децата си и ги тормозим дори и да не го осъзнаваме. Затова растат нещастни и обидчиви.
Наистина ли това мислиш, недей плашиш ме, на мен тепърва ми предстои това и много ме е страх да не стана точно такъв тип родител, всячески се опитвам да го избягвам от сега, ти това ли мислиш за себе си като родител или просто си била възпитана в такова семейство?