Как да направим детето си щастливо?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Как да направим детето си щастливо?

Мнениеот Anka » 20 Яну 2015, 15:01

Всички знаете за моят прекрасен брат Калоян, който вече е на 6г. :D и знаете колко силно го обичам и т.н., понякога се чувствам, сякаш съм му майка. Но за съжаление много често ми се вижда тъжен! :(

sad-child-.jpg
sad-child-.jpg (17.04 KiB) Прегледано 2490 пъти

Сякаш постоянно всичко му забраняваме и не му даваме възможността сам да избира, имаме може би големи очаквания от него, искаме да се държи като голям човек, а той е още дете, малко и опитващо се да намери щастието. :roll:
Осъзнавам, че до някъде му пречим на усмивката, но какво да направим, за да го научим на задълженията му и това да не е като наказание за него? Дори ако му кажем, че е време да си ляга е нещастен и сърдит, започва да се ядосва и да иска да си легне с големите. :roll: Как успявате да направите децата си щастливи и в същото време послушни? :?: Вече имам чувството, че това са две взаимно изключващи се думи.. :cry:
Аватар
Anka

Re: Как да направим детето си щастливо?

Мнениеот borkova » 20 Яну 2015, 15:08

Ами и ти, и родителите ви, предполагам, че се сещате, че понякога е добре да се учим от децата, да ги оставим да правят каквото смятат за добре, а след това сами да си оправят кочината, например, така че бъдете по-отворени към детското, върнете се и вие там, където е детето ви, на онези 5 или 6 години :) :) :) ;)
borkova

Мнениеот Malina » 20 Яну 2015, 15:28

Много е кофти, аз също имам по-малка сестра и да ви кажа спомням си онова време, в което тя осъзнаваше, че е най-малка, но искаше много да свърши нещо голямо и отговорно. Тогава и аз не бях особено голяма, че да взема отношение на момента, но сега като се замисля, родителите ми винаги ѝ даваха възможност да направи това, което искаше, дори и да беше малко страшно. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Ваня Стойчева » 20 Яну 2015, 15:41

Ако потискате детето няма как да бъде щастливо, трябва да има право на своите избори и грешки, а винаги може да постигнете това, което вие искате, като му дадете избор или представите нещата като игра, така няма да се чувства нещастно. :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Lili_pili » 20 Яну 2015, 16:09

Мисля, че децата трябва да се научат на по-голям ред, а не да им се дава свободата и да се оставят да правят каквото си поискат.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Lollipop » 20 Яну 2015, 16:26

Рядко казвам "Не" на детето си и мога да кажа, че е много щастливо.Оставям избора на него, като малко го прилъгвам. Когато искам да си събере играчките, пускам на телефона хронометъра и засичаме колко бързо ги събира, а за ръцете често се обзалагаме кой може да направи по-голям балон, винаги бърза още с влизането да си измие ръцете и после да ми каже колко огромни балони е направил. :lol:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Mon_ton » 20 Яну 2015, 17:34

Обръщайте му внимание на детето си, за да бъде щастливо! :) Толкова малко иска то!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Slavena » 20 Яну 2015, 17:55

Mon_ton написа:Обръщайте му внимание на детето си, за да бъде щастливо! :) Толкова малко иска то!

така е децата се нуждаят от малко, за да бъдат усмихнати :)
Slavena

Мнениеот Kaya » 20 Яну 2015, 23:14

Давайте им избор на децата, тругно е защото често сме изнервени и не искаме да ни занимават и с техните безсмислени капризи, но за нас ако е тъпо и смешно, тоза тях е много важно :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Pipilota » 31 Мар 2015, 10:24

На децата не им е толкова лесно, колкото си мислим. Постоянно изискваме от тях, а те не могат да се справят с всичко, не им даваме никакъв избор, а нареждаме. Как да бъдат щастливи?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети