Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
06 Апр 2015, 10:07
Всяко дете е различно, някои спят повече, други спят по-малко, има деца, които и на 5-6г. спят следобед, а други още на 3г. спират да спят следобед.
06 Юли 2015, 14:41
Зависи как е свикнало детето. Дъщеря ми спеше на обяд до 1 клас, дори понякога като се прибираше от училище и си поспиваше, докато синът ми не спи от както е станал на 4г.
06 Юли 2015, 15:14
Jully написа:Зависи как е свикнало детето. Дъщеря ми спеше на обяд до 1 клас, дори понякога като се прибираше от училище и си поспиваше, докато синът ми не спи от както е станал на 4г.

Зависи много от типа дете, едното ми не можех да го събудя, другото сякаш е хиперактивно... не зная и аз дали и колко трябва да спят, оставях ги да правят каквото искат
06 Юли 2015, 15:27
Оф, сега да съм в детската градина и да си спя, само от 1 месец съм завършила и вече с носталгия мисля за времето, когато бях ученичка и си мисля и за преди това!

А децата сега все искат да правят нещо и да не спят, аз бях същата, в детската градина си играех с ръцете.
06 Юли 2015, 16:08
Ако няколко пъти сте пропуснали да ги приспите на обяд те бързо се научават и отказват да спят после, това е тайната, друга няма.
06 Юли 2015, 17:09
Племенниците ми от години не спят следобеден сън, а са още малки, всяко дете е различно или по-скоро всяко според това, което му се позволява.
10 Юли 2015, 14:51
И двете ми деца спяха до първи клас така че смятам, че не е заради детето, а заради възпитанието, което имат.
13 Юли 2015, 11:02
Не мисля, че е от възпитанието, аз смятам, че доста добре съм го научила на всичко, което трябва да знае!

За сметка на това просто не обича да спи, дори вечер си ляга късно и рано става, явно сънят няма да му е на сърцето.

Вече се примирих с това, имаме повече будно време заедно.

Само се притеснявам да не започне да пречи на бебето вбъдеще.
13 Юли 2015, 13:59
Щом децата не са раздразнителни, унили и изморени то няма причина да спят на сила на обяд, само за да се угоди на някакви измислени правила
14 Юли 2015, 14:58
Rali_hr написа:Щом децата не са раздразнителни, унили и изморени то няма причина да спят на сила на обяд, само за да се угоди на някакви измислени правила

Точно, всяко дете си знае най-добре за себе си как се чувства добре, защо постоянно децата се слагат под общ знаменател, но от друга страна искаме да са уникални и различни?!