Аз също много обичам фрешове, но пия 1-2 и не съм забелязала да имам проблеми със зъбите. Явно като всяко нещо ако се прекалява с него, започва да дава обратен резултат.
От един плод едва ли може да стане нещо. Сигурно зависи от количеството и честотата на ядене. Тогава съм склонна да се съглася, че при ядене на кисели плодове може да има някакво въздействие върху зъбите. Но кой изяжда чак толкова много?
Прекаленото миене на зъбите също вреди, даже тези 3 пъти ми се струват много. Сутрин и вечер, това е. Не е нужно след ядене на кисел плод да се мият с паста и четка. Достатъчно е и да се изплакнат с вода.
Е как ще е точно от фрешовете, няма как да се знае, може да се появят петната от толкова много неща, най-опасно е да се смесва портокал и шоколад да речем.
Най-вероятно се разрушава емайла, заради киселинността, зависи от какво е, ако са постоянно тея фрешове от цитруси, нормално да се наруши здравето на зъбите. Докато ако са чбълки, круши, зеленчуци няма да имаш такива проблеми
От цитрусовите плодове се получава, лошото е, че емайла не се заздравя, от тук нататък паста за зъби за чувствителни и с много мека четка. И никакви сокове и кисели храни като цяло, не само изцедени.