Има ли начин да пречистим черния си дроб сами?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Има ли начин да пречистим черния си дроб сами?

Мнениеот Slavena » 22 Яну 2015, 17:14

От известно време усещам тежест в черния си дроб, особено ако прекаля с храната :roll:

liver.jpg
liver.jpg (24.37 KiB) Прегледано 3054 пъти

За щастие не се случва нищо страшно, но имам нужда от пречистване на черния дроб. По принцип се старая да не ям много лоша храна, но съм и далеч от здравословното хранене. Има ли начин без медикаменти да пречистим черния си дроб или това може да стане само с лекарска намеса, сами няма как да го направим? :roll:
Предполагам, че и други хора има със същите проблеми като мен, а и има такива, които са успели да изчистят този важен орган сами. Надявам се да ми споделите какви са начините за пречистване, защото тормоза над черния дроб не е шега работа.. :?:
Slavena

Re: Има ли начин да пречистим черния си дроб сами?

Мнениеот Malina » 22 Яну 2015, 17:34

Останала съм с впечатлението, че не внимаваш много в храненето си. Не е толкова трудно да пречистиш черния си дроб - започни да хапваш пълнозърнести храни, не яж тестени изделия, не яж пържено, хапвай печени зеленчуци, зеленчуци на пара, плодове ;) Общо взето малко здравословен режим веднага ще даде добри резултати. :)
На мен също ми се случва след празниците да усещам тежест, тогава изкарвам 3 дена само на плодове и се чувствам страхотно след това ;)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Ваня Стойчева » 22 Яну 2015, 17:49

не е ли най-добре да се наложи някаква диета от лекар? Иначе Малина добре ти е казала,старай се да хапваш здравословни храни :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Йоанна_Христова » 23 Яну 2015, 01:44

Много добър ефект се получава от дъвчене сутрин на гладно половин чаена лъжичка семена от бял трън . След това се изпива 250 мл. вода . Не е лошо , ако семената са леко смлени , но точно преди приемане . Аз получих много добри резултати за около месец .
Йоанна_Христова

Мнениеот Локумът » 23 Яну 2015, 09:44

Топла вода с лимон пийвай сутрин, много добре пречиства не само черния дроб, ами целия организъм. :)
Аватар
Локумът

Мнениеот mix_twix » 23 Яну 2015, 11:22

АКо намалите пиенето ще е добре за вашия черен дроб. :lol: Шегувам се разбира се :))
Когато ми стане тежко на дробът обикновено се подлагам на сериозна пречистваща диета - карам 2-3 дена само на плодове и зеленчуци, накрая се чувствам много добре. :mrgreen:
Аватар
mix_twix

Мнениеот rabotnata pchela » 23 Яну 2015, 12:20

Йоанна_Христова написа:Много добър ефект се получава от дъвчене сутрин на гладно половин чаена лъжичка семена от бял трън . След това се изпива 250 мл. вода . Не е лошо , ако семената са леко смлени , но точно преди приемане . Аз получих много добри резултати за около месец .

Има ли ги по магазините тези семена от бял трън?
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Elica » 23 Яну 2015, 14:05

Никога не съм си пречиствала черния дроб, мисля си, че трябва да го направя, за всеки случай, профилактично. :mrgreen: Идеята за водата с лимон ми хареса ;)
Аватар
Elica

Мнениеот nushi.kisyova » 23 Яну 2015, 14:12

Имаше едни хранителни добавки, мъжа ми ги пи след като преболедува от жълтеница, така или иначе не се пият лекарства, тъй като допълнително натоварват черния дроб, така че може да питаш в аптеката със сигурност ще ти препоръчат нещо, от което ще ти олекне бързо, но и диета е добре да пазиш :idea: :idea:
nushi.kisyova

Мнениеот Anka » 23 Яну 2015, 14:18

Сигурно има хапчета да, моя приятелка изкара жълтеница, след това беше на диета - само ориз :)
Аватар
Anka

Следваща

Назад към Домашен лекар