Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Освен пресен лук, какво друго можем да отгледаме вкъщи по това време?

24 Яну 2015, 11:51

Започнах често да приготвям към вечерята салата от краставичка или зелена салата, знам че не им е сезон и знам, че са пълни с боклуци, но се опитвам максимално да ги изчистя от всичко невидимо.

Реших поне пресният лук, че мога да отгледам вкъщи, за да не е с нитрати и той, понеже на мъжете ми не им допадна такава салата с червен лук
salad-bar.jpg
salad-bar.jpg (36.63 KiB) Прегледано 567 пъти
въпреки, че все още не съм напълно сигурна дали ще се получи да покълна лук и да изчакам перата му да станат достатъчно големи, за да ги консумираме :roll:

Надявам се да ми изскочите със съвети относно това какво мога да отглеждам вкъщи по това време на годината, от сорта на пресни лук и чесън или разни други подправки :roll: Смятате ли, че мога да пожъна успех с моята гениална идея, :mrgreen: ако накисна глава лук и глава чесън, смятате ли, че ще поникнат достатъчно големи пера и най-вече ще бъдат ли годни за хапване? :roll:
Чакам ви идеите :idea: какво друго смятате, че можем да отгледаме вкъщи по това време на годината? :roll:

Re: Освен пресен лук, какво друго можем да отгледаме вкъщи по това време?

24 Яну 2015, 12:15

Не зная какво би се получило, да ти кажа, направо ме замисли, но смятам, че би трябвало бързо да може да пораснат големки пера и на лука, и на чесъна ;) Иначе се продават в саксийки пресни подправки, можеш спокойно да си вземеш и като са на топло би трябвало целогодишно да имат листа :idea:

24 Яну 2015, 12:29

Аз си отглеждам така лук, слагам ги глава лук и тя пуска пера, после ги режа и те продължават да растат, само че вече връхчето им е отрязано :)

24 Яну 2015, 12:34

Lili_pili написа:Аз си отглеждам така лук, слагам ги глава лук и тя пуска пера, после ги режа и те продължават да растат, само че вече връхчето им е отрязано :)

Еха, супер готино е това :) :) задължително и аз ще опитам с лук, но и с чесън, че ми е любим зеленият :) :)

24 Яну 2015, 12:34

Lili_pili написа:Аз си отглеждам така лук, слагам ги глава лук и тя пуска пера, после ги режа и те продължават да растат, само че вече връхчето им е отрязано :)

Еха, супер готино е това :) :) задължително и аз ще опитам с лук, но и с чесън, че ми е любим зеленият :) :) Можеш ли да ми кажеш ориентировъчно за колко време са готови за хапване?

24 Яну 2015, 12:50

Доста време има да мине, докато стане за хапване особено за да пусне по-дълги пера, поне месец трябва да го поливате, да е на топло и слънчево, тогава ще си пусне листенцата и след това растат по-бързо, обаче поне 2м. ще минат :(

24 Яну 2015, 14:34

Аз съм си садила дори лук в голямо шише от минерална вода, става и ефектно и се събират повече лукчета ;)

24 Яну 2015, 14:44

Аз си гледам и подправки и маруля дори, подрязвам я и я използвам, но главно за декорация, няма как да пусне достатъчно за салата :)

24 Яну 2015, 15:32

Само лук и подправки си отглеждам аз, нищо друго :)

24 Яну 2015, 16:36

rabotnata pchela написа:Само лук и подправки си отглеждам аз, нищо друго :)

У нас също само такива неща отглеждаме, не сме си гледала домати и краставици :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2